Cumhurbaşkanı Erdoğan: Artık benim için Miçotakis diye biri yok!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in ABD'deki açıklamalarıyla ilgili "Artık benim için Miçotakis diye biri yok. Bundan sonrasını Miçotakis kendisi düşünsün. Artık şahsiyetli, onurlu siyasetçilerle yola gideriz." dedi.

featured

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis’e sert sözlerle kapıyı kapattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulundu.

https://habermotto.com/yoklama-kacagi-bakaya-olanlara-mujde-bedelli-askerlik-imkani-getirildi

Erdoğan, Türkiye’nin NATO’daki vetosu ve Miçotakis’in sözleriyle ilgili şunları söyledi:

Lafa gelince herkesin büyük laflar ettiği Karadeniz’in kuzeyindeki savaş da dahi Ukrayna’ya en büyük desteği biz verdik. Krizin çözümüne hiçbir katkısı olmayacak şovların yerine Rusya’yla insani ilişkilerimizi sürdürerek, bölgedeki barışın devamı ve müzakere yapılmasıyla en samimi yaklaşımı biz gösterdik. Bizim NATO’nun genişlemesi konusundaki yaklaşımımızın bağnazlıktan ya da düşmanlıktan değil terörle mücadelemizdeki ilkeli tutumumuzdan kaynaklanıyor.

https://habermotto.com/cumhurbaskani-erdogan-acikladi-mahkumlarin-izinleri-uzatildi

“ARTIK BENİM İÇİN MİÇOTAKİS DİYE BİRİ YOK”

Muhataplarımızın tamamına, Türkiye’nin NATO’nun genişlemesindeki yaklaşımını terörle mücadele ve müttefiklik vurgusuyla açıkladık. Bu yanlışı Türkiye, Yunanistan ve Fransa’nın NATO’dan çıkışı döneminde Türkiye o zaman onlara destek vermişti. Ve ne oldu? Şu anda Yunanistan bizimle nasıl uyum içinde? FETÖ’nün Avrupa’ya gidiş güzergahı şu an Yunanistan değil mi? Şu anda 10’a yakın üs var Yunanistan’da. Bu üsler Yunanistan’da niye kuruluyor? Şu anda Avrupa ülkelerine 400 milyar euro borcu olan bir Yunanistan var. Kendileriyle görüştük. Görüşmede aramıza 3. ülkeleri sokmayalım diye mutabık kaldık. Artık benim için Miçotakis diye biri yok. Bundan sonrasını Miçotakis kendisi düşünsün. Biz kendimize yeteriz. F-16’lar konusunda ABD, Miçotakis’in ağzına bakarak kararını vermeyecektir.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir