Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Bina yalıtımı için düşük faizli kredi imkanı

Enerjide dışa bağımlılığı azaltmak istediklerini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yalıtım için daire başına 50 bin liraya kadar, 60 ay vadeli ve 0,99 faiz oranıyla kredi imkanı getiriyoruz." dedi.

featured

Enerji maliyetlerini düşürmek için binasına yalıtım yaptırmak isteyenlere düşük faizli kredi imkanı verilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen kabine toplantısı ardından önemli açıklamalarda bulundu.

50 BİN TL’YE KADAR KREDİ

Yalıtımlı konut sayısını artırmak için yeni projeden bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan, binalardaki yalıtım sistemi için 50 bin liraya kadar kredi desteği sağlanacağını aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kredi paketlerinin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kamuoyuna sunulacağını söyledi.

“ENERJİ VERİMLİLİĞİNE ÖNEM VERİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan geri kalan açıklamalarında şu ifadeleri kullandı;

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Enerjide dışa bağımlılığımızı azaltmak kapsamında enerji verimliliğine büyük önem veriyoruz.

Ülkemizdeki yapı stokunun önemli bir kısmının yalıtımsız olmas, konutların ısıtılmasında ve soğutulamsında gereğinden fazla enerji kullanımına yol açıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 3600 ek gösterge müjdesi: ‘Tüm memurlarda 600 puanlık yükseltmeye gidilecek’

60 AY VADELİ 0,99 FAİZ

Yalıtımlı konut sayısını artırmak için yeni bir çalışma başlatıyoruz. Vatandaşlarımıza binalarının yalıtım çalışmalarında kullanılmak üzere daire başına 50 bin liraya kadar, 60 ay vadeli ve 0,99 faiz oranıyla kredi imkanı getiriyoruz.

Burada tabi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımızla, Çevre Şehircilik Bakanlığımızın üzerine büyük bir yük düşüyor, bunu başarmamız lazım.

Hem aile bütçesine hem devlet bütçesine olumlu katkıda bulunacağına inandığım bu paketle ilgili detaylar ilgili bakanlıklarımız tarafından kamuoyuna duyurulacak.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir