Cumhurbaşkanı Erdoğan, 27 Mayıs’ın yıldönümünde CHP ve İsmet İnönü’ye yüklendi

featured

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, adı ‘Demokrasi ve Özgürlükler Adası’ olarak değiştirilen Yassıada’da partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı.

27 Mayıs darbesini değerlendiren ve İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’den “CHP’nin Milli Şef diye yere göğe sığdıramadığı…” diye bahseden Erdoğan, İnönü’ye yüklendi.

Erdoğan konuşmasında şunları söyledi:

“Bizi merhum Menderes’in akıbetiyle tehdit edenler…”

“Milli iradenin üstünlüğünü tesis etme mücadelemizin önü sürekli darbelerle kesildi. Sadece darbeciler değil onlarla kol kola yürüyen siyasetçi profili de varlığını sürdürüyor. 27 Mayıs 1960’ta darbecileri tahrik ve teşvik eden siyasetçi profili bugün de varlığını sürdürmektedir.

Bu zihniyet her dönemde gücü milli irade yerine darbecilerden almayı tercih etmiştir. Bunlar sıkıştıkları her durumda ülkede kargaşa ve huzursuzluk çıkararak darbe imasına yönelmiştir. AK Parti’ye Meclis’te cumhurbaşkanı seçtirmemek için nara atanlar, brifinglerde ip gibi sıraya geçenler bunlardır.

28 Şubat muhtırasına bizim tespitlerimiz farklı değil diyen dönemin CHP yöneticileri darbecilerden daha büyük şevkle sahip çıktı. CHP yöneticileri darbe güzellemesi yapılıyor. Her yakalandıklarında işin içinden sıyrılmak istiyorlar. erken seçimle veya başka şekilde iktidar değişiminden söz edenler darbe şiirleri okuyan, birkaç hafta önce bizi merhum Menderes’in akıbetiyle tehdit edenler de bunlardır.”

“FETÖ’nün montaj kasetleriyle…”

“Biz bu üslubu CHP’nin yöneticilerinden duymaya devam ediyoruz. AK Parti’ye Cumhurbaşkanı seçtirmemek ii ‘sakın ha’ naraları atanlar yine bunlardır. FETÖ’cülerin montaj ürünü kasetlerle Meclis’in itibarını ayaklar altına alanlar yine bunlardır. Bizi indirmekten söz edenler yine bunlardır. Bir kaç hafta önce bizi merhum Menderes’in akibeti ile tehdit edenler yine bunlardır. Darbe iması ile yürütülen kirli girişimler CHP yönetimi tarafından desteklenmiştir.

Biz bu yola çıkarken kefenimizi giyip de çıktık. Darbecilik, ülke düşmanları ile kol kola yürüme hastalığı CHP yöneticilerinin genlerine işlemiştir. Tarihimizin en büyük yönetim reformlarından biri ola Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile önemli bir adım atık ve çok rahatsız oldular. Yeni anayasa ile bu adımı kalıcı hale getireceğiz. Cumhur İttifakı’ndaki ortağımız MHP, BBP hepsi bu çalışmayı sürdürüyor.”

İsmet İnönü’ye yüklendi

“Ülkemizde ne zaman demokrasi güçlenmişse darbeci siyasi zihniyetler kendi hırsları uğruna ülkeyi ateşe vermekten de çekinmemişlerdir. Cumhuriyetin kuruluş yıllarındaki kalkınma hamleleri tek parti döneminde mevcut fabrikaların kapatıldığı bir hüsrana dönüşmüştür. Bizzat İnönü 1946 seçimleri öncesinde ”Ben ihtilalci ve kuvayi milliyetçi İsmet’im. Muvaffak olamazsak eski usulde devam ederiz” diyerek darbe sopasını peşinen göstermiştir.”

Darbenin yıldönümünde yeni anayasa mesajı

“Yeni ve sivil anayasa ile ülkemizi demokraside en üst lige çıkaracağız. MHP kendi taslağını bize sundu. Bizim çalışmamız da tamamlandı, bunları sunacağız. Metinleri bir araya getirip kapsamlı şekilde değerlendirerek ortak bir metin haline dönüştüreceğiz. Meclis’teki tüm siyasi partilerin çalışmalara samimi ve yapıcı bir şekilde destek vermelerini istiyoruz. Arzu ettiğimiz şekilde bir uzlaşma zemini oluşmazsa Cumhur İttifakı ve bizi destekleyen partilerle taslağı milletimize sunmakta kararlıyız.”

“CHP’yi en çok ürküten demokrasidir”

“AK Parti tıpkı Demokrat Parti gibi milletimizin teveccühü ile iktidara geldiğinde demokrasi ve kalkınma atılımını başlatmıştır. CHP zihniyeti buradan İmralı’ya idam fezlekesi hazırladı, onu icra etti. Biz ise şimdi bu adada demokrasi ve özgürlükler çağrısı yapıyoruz. Farkımız bu. Bu CHP zihniyetinin, yandaşlarının özgürlükle, demokrasiyle yakından uzaktan alakası yoktur. Bunları en çok ürküten zaten budur.

Türkiye’yi demokrasi, özgürlük ve kalkınmada Cumhuriyet tarihinden yapılanların ilerisine taşıyan AK Parti tüm husumeti üzerinde toplamıştır. Bu kafa belgeleriyle, bilgileriyle, izahatlarıyla yalan olan iddiaları gündeme getirmenin adına siyaset demiştir. Geçmişte kartvizitle memur alındığında nice yalanı sıralamışlardır.

“Türkiye’nin yerli ve milli projelerine saldırı”

“Son dönemde yalan ve iftira konusunda vitesi yükselttiler. Man Adası’ndan tank-palet fabrikasına, 128 milyar dolardan son iddialara kadar yalanları tekrar etme strateji izlenmektedir. Türkiye’nin yerli ve milli projeleri saldırıya maruz bırakılmaktadır. CHP yönetiminin siyaset stratejisini Aleksandr Soljenitsin’in sözleriyle özetleyecek olursak… Biz onların yalan söylediklerini biliyoruz. Onlar kendilerinin yalan söylediklerini biliyorlar. Bizim onların yalan söylediklerini bildiğimizi de biliyorlar. Biz onların yalan söylediklerini bildiğimizi bildiklerini de biliyoruz. Ama onlar hâlâ yalan söylemeyi sürdürüyor.”

CHP’ye hem faşist hem diktatör eleştirisi

“Demokrasi ve kalkına aşkı yüreğinizde kök salmamışsa, kendinizi millete kabul ettiremezsiniz Bay Kemal ve yandaşları. İşte CHP girdiği her seçimi kaybediyor. Oy oranının tamamı ideolojik sebeplerde duran yüzde 20-25’i geçemiyor. Bir yanında İYİ Parti’yi ve HDP’yi alarak, arkasına da AK Parti’den kırpıntı oranda oy koparabileceğini sananlarla kendisini gizlemeye çalışıyor. Faşistliğiyle, yatırım düşmanlığıyla, beceriksizliğiyle, hırsızlığıyla, terör örgütleriyle aynı kulvarda yürüyüşüyle CHP apaçık ortadadır. Girdiği her seçimde CHP’ye hak ettiği dersi veren milletimiz, inşallah 2023’te bir kez daha aynı iradeyi ortaya koyacaktır.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir