Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz mesajını ilk bombanın düştüğü yerden verdi: “Her kim 15 Temmuz’u gölgelemeye çalışıyorsa aziz şehitlerimize ihanet ediyor demektir”

featured

15 Temmuz hain darbe girişiminin 5’inci yıl dönümünde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne geldi. Erdoğan, Meclis’in bahçesinde törenle karşılandı. Başkan Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile birlikte lk bombalanan alandaki anıta karanfil bıraktı ve protokoldeki yerine geçti.

Erdoğan burada yaptığı konuşmada, “15 Temmuz, milletin, milli iradenin, demokrasiye gönül verenlerin zaferidir. 15 Temmuz, hakkın batıla, adaletin zulme, istiklalin istiskale galip gelmesinin adıdır. Milletimiz 15 Temmuz’daki direnişiyle hem bir darbe girişimini püskürtmüş hem de ülkemizi teslim almayı hedefleyen bir işgal teşebbüsünü engellemiştir. Genci yaşlısıyla bu millet, Türkiye’nin geçilmez olduğunu tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir.” ifadelerini kullandı.

15 Temmuz programı başladı

Erdoğan’ın protokole geçmesinin ardından 15 Temmuz Şehitlerini anma programı başladı. Törende saygı duruşunun ardından, Kur’an-ı Kerim tilavetine geçildi. Kur’an tilaveti sonrası dua edildi.

Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un ardından kürsüye geldi. Şehitlere rahmet dileyerek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dikkat çeken mesajlar verdi. Erdoğan, 15 Temmuz’u kimsenin önemsizleştiremeyeceğini ifade etti.

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

Sözlerimin hemen başında ülkemizin bekası uğrunda can veren kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum. O gece özgürlüğüne ezanına bayrağına devletine sahip çıkan milletimin tüm fertlerine milletim adına şükranlarımı sunuyorum. Fedakarlıkları ile o karanlık geceyi kardan aydınlık bir sabaha kavuşturan yiğitlerin hakkını asla ödeyemeyiz. O gece çıplak elleriyle tankları durduran cesaret abidelerinin hakkını ödeyemeyiz.

Hiç kimsenin, özellikle bu güzide çatı altında (Meclis) görev yapanların 15 Temmuz gecesi milletin verdiği bu şanlı mücadeleyi önemsizleştirmeye hakkı yoktur. 15 Temmuz destanı hepimizin ortak gurur kaynağıdır. Her kim bunu gölgelemeye çalışıyorsa o gece kanlarıyla destan yazan aziz şehitlerimize ihanet ediyor demektir.

“Türkiye’nin geçilmez olduğunu tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir”

15 Temmuz, milletin, milli iradenin, demokrasiye gönül verenlerin zaferidir. 15 Temmuz, hakkın batıla, adaletin zulme, istiklalin istiskale galip gelmesinin adıdır. Milletimiz 15 Temmuz’daki direnişiyle hem bir darbe girişimini püskürtmüş hem de ülkemizi teslim almayı hedefleyen bir işgal teşebbüsünü engellemiştir. Genci yaşlısıyla bu millet, Türkiye’nin geçilmez olduğunu tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir.

Tarih 15 Temmuz gecesi yaşanan diğer kahramanlıklar gibi gazi meclisimizin çatısı altında sergilenen bu dayanışmayı da altın harflerle yazacaktır. Nasıl İstiklal Harbimizi sevk ve idare eden Büyük Millet Meclisimizin üyeleri, aradan geçen bir asra rağmen halen hayırla yad ediliyorsa, yeni Türkiye’nin istikbal mücadelesinin önderleri de inşallah hep şükran ve minnetle anılacaktır.

Yeni anayasa çağrısı

Bu salgın varlığımıza yönelik tehditleri ancak kenetlenme ile aşabileceğimizi gçöstermiştir. 2023’e eski Türkiye’nin alışkanlıkları ve kamburlarıyla değil yeni Türkiye’nin vizyonu ile girmek istiyoruz. 84 milyonun her bir ferdinin de bizimle aynı inancı paylaştığını düşünüyorum.

Rize’ye geçmiş olsun mesajı

Rize’de birçok kardeşimiz rahmet-i rahmana kavuştu. 3 bakanımız orada, valimiz ve görevliler arama tarama faaliyetlerini sürdürüyor. Rabbim bizlere böyle felaketleri yaşatmasın diye niyazım var.

Rize’deki felaketin boyutu gün ağarınca ortaya çıktı! Hacer Mert ve Adem Yanık’ın cansız bedenine ulaşıldı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir