Adana’da kilolarca eroinle yakalanan ödüllü polis memuru Cumhur Acarca’nın skandalları bitmiyor! Meslektaşlarıyla birlikte avukat dövmüş…

featured

20 Mart 2019 tarihinde şu an Mardin Valisi olan dönemin Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ın başarılı uyuşturucu operasyonu nedeniyle ödül verdiği öğrenilen polis memuru Cumhur Acarca, uyuşturucu operasyonu kapsamında kimlik kontrolü sırasında eşinin de bulunduğu araçla uygulama noktasından kaçmaya çalışmış ve 3 meslektaşını yaralamıştı.

25 KİLO EROİNLE YAKALANDI

Uygulama noktasından kaçmayı başaran Cumhur Acarca, kovalamaca esnasında yolda seyir halindeki başka bir araca çarparak araçtaki 4 kişinin de yaralanmasına sebep olmuştu.

60 kilometre süren kovalamacanın ardından durdurulan araçta yapılan aramada 48 parça halinde 24 kilo 600 gram eroin ve 2 tabanca ele geçirilmişti.

Adana’da 25 kilo eroin ile yakalanan ödüllü polis memuru Cumhur Acarca tutuklandı

2 YIL ÖNCE ‘BAŞARI BELGESİ’ ALDI

Çıkarıldığı mahkemede tutuklanan Cumhur Acarca’nın ise Adana’da 20 Mart 2019’da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda şüphelileri yakalayarak, dönemin Adana Valisi Mahmut Demirtaş tarafından ödüllendirilen 2 polis memurundan biri olduğu ortaya çıktı.

2019’daki uyuşturucu hap sevkiyatı ihbarı üzerine Sarıçam ilçesinde kaçmaya çalışan şüphelileri arkadaşı İ.Y. ile sıkı takip sonucu yakalayan Cumhur Acarca’yı, dönemin Adana Valisi Mahmut Demirtaş makamında kabul etmişti. Türk Polis Teşkilatı’nın 174’üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Vali Demirtaş, Cumhur Acarca ile İ.Y.’ye ‘Başarı Belgesi’ vermişti.

AVUKATI DARP EDİP CEZA ALMIŞ

Acarca’nın, 2009 yılında İstanbul’da görevliyken, 5 meslektaşıyla birlikte avukat Malik Zengin’i darp ettikleri öğrenildi.

Ekip aracına selektör yaptığı iddiasıyla çıkan tartışmada ters kelepçeledikleri Zengin’in kolunun darp sırasında çıkmasına neden oldukları gerekçesiyle İstanbul Kadıköy 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanan polis memurlarının 1 yıl 3 ay ceza aldıkları, 2 yılın altında olduğu için erteleme, paraya çevirme ve hükmün açıklanmasının geri bırakılması kapsamında olan bu cezaların, ‘yargılama sürecinde pişmanlık göstermeyerek tekrar suç işlemekten çekineceğine dair kanaat oluşmaması ve yargılama aşamasında dosyaya yansıyan kişilik özellikleri değerlendirilerek’ fiilen çektirilmesine karar verildiği bildirildi.

Acarca’nın da aralarında bulunduğu polis memurlarının bu karara itiraz ederek üst mahkemeye başvurduğu kaydedildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir