Çöp evde bulunan Muhammed’in annesinden şok sözler! Teyzenin yeni ifadesi ortaya çıktı

Bursa'da çöp evde bulunan Muhammed'in hikayesi milyonları derinden etkiledi. Muhammed'in annesi Yasemin A. "Kardeşim Kamuran Pınar A., cenaze törenindeyken çocuğumu kaçırdı" ifadelerini kullandı. Talihsiz yavruyu yarı baygın bulan ekipler ise o anlardan şu sözlerle bahsetti…

featured

Türkiye’nin konuştuğu olay Bursa’da yaşandı… Kirasını ödemediği gerekçesiyle hakkında dava açılan kadının çöple doldurduğu evin tahliyesi sırasında atıkların arasında 9 yaşındaki çocuğu bulan temizlik işçileri, tanık oldukları olayın üzüntüsünü yaşıyor.

BURSA’DA ÇÖP EVDE BULUNMUŞTU

Nilüfer ilçesi Görükle Sakarya Mahallesi’nde teyzesinin çöple doldurduğu evin kilitli olan odasında 9 yaşındaki C.M.A’yı bulan Nilüfer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünde çalışanlarından Fırat Yaşar, AA muhabirine, şeflerinin kendilerine gelip Görükle Sakarya Mahallesi’nde bir çöp ev ihbarı olduğunu söylediğini ve temizlik için oraya gittiklerini belirtti.

Bursa’daki çöp ev Türkiye’nin gündemine oturdu! O çocukla ilgili flaş gelişme

Çalışma arkadaşlarıyla adrese gittiklerini ifade eden Yaşar, eve girdikleri gibi çöpleri toplamaya başladıklarını anlattı.

“AŞIRI ZAYIF VE BAKIMSIZ HALDEYDİ”

Evdeki odalardan birinin kapısının kapalı olduğunu fark ettiklerini anlatan Yaşar, “Biz kapıyı açtık. Karşıda yatağın üstünde bir çocuk vardı. Çocuk direkt bize bakınca tuhaf olduk. Çocuk aşırı zayıf ve bakımsız haldeydi.” dedi.

Çocuğun bir seneden fazla süredir orada olduğunu duyduklarını belirten Yaşar, çocuğu gördükten sonra avukat ve icra görevlilerinin kendilerini evden çıkardıklarını söyledi. Yaşar, “Bizi evden çıkardılar ve aşağı indirdiler.

Sonra polis ve sağlık ekipleri adrese geldi. Sağlık ekipleri çocuğu alıp hastaneye götürdü.” ifadesini kullandı.

Diğer temizlik işçisi Tuncay Gürel de çöp evi temizlemek için belirtilen adrese gittiklerini dile getirdi. Gürel, eve girip temizliğe başladıklarını ve bir odanın kapısının kilitli olduğunu fark ettiklerini belirterek, şöyle konuştu:

“Kapıyı açıp içeri girdiğimizde çocukla karşı karşıya geldik. Şoke olduk. Biz çocuğa ‘Seni kurtarmaya geldik’ dedik. Çocuk çok korkuyordu. O da şoktaydı.

Diğer temizlik işçisi Tuncay Gürel de çöp evi temizlemek için belirtilen adrese gittiklerini dile getirdi. Gürel, eve girip temizliğe başladıklarını ve bir odanın kapısının kilitli olduğunu fark ettiklerini belirterek, şöyle konuştu:

“Kapıyı açıp içeri girdiğimizde çocukla karşı karşıya geldik. Şoke olduk. Biz çocuğa ‘Seni kurtarmaya geldik’ dedik. Çocuk çok korkuyordu. O da şoktaydı.

Sanki hafif bir bilinç kaybı var gibiydi. Çocuk bize ‘Yabancılarla konuşmak istemiyorum’ deyince biz daha da şoke olduk.

“YABANCILARLA KONUŞMAK İSTEMİYORUM”

Daha sonra yetkililer gelip olaya müdahale etti. Bize tek söylediği şey ‘Yabancılarla konuşmak istemiyorum’ oldu. Olayı üzerimizden atamadık. Çocuk çok bakımsızdı. Polis ekipleri geldi olaya müdahale etti. Sonra çocuk hastaneye götürüldü.”

ÇÖP EVDE BULUNAN MUHAMMED’İN ANNESİ KONUŞTU!

Soruşturma sürerken, Cem Muhammet A. Antalya’da yaşayan annesi Yasemin A.’ya teslim edildi. Bursa’ya gelerek savcılık kararıyla çocuğunu teslim alan anne Yasemin A., Antalya’ya dönerken, yaşadıklarını anlattı. Sosyal Hizmetler görevlilerinin kendisini uyararak çocuğuna yaşadıklarıyla ilgili soru sormamasını söylediklerini belirtti.

Cem’in pedagog desteği alacağını söyleyen anne, yemek yememeye ve hareketsiz kalmaya bağlı olarak da oğlunun kaslarında zayıflama olduğunu söyledi. Yasemin A., “Yürürken zorlanıyor. Bacakları çok güçsüz. Şu anda çok aç. Sürekli yemek istiyor. Ancak doktor azar azar yemesi gerektiğini söyledi. Protein ağırlıklı beslenecek. Özel bir beslenme programı uygulanacak” dedi.

‘HİÇ OKULA GİTMEDİ’

Yasemin A. eşi ile şiddet gördüğü için boşandıktan sonra, çocuğunu 19 aylıkken bakması için annesine bırakarak, Antalya’ya çalışmaya gittiğini belirtti. El Sanatları öğretmeni olduğunu belirten Yasemin A., o süreci şu sözlerle anlattı:

“Antalya’da çalışıp, düzenimi kurduktan sonra çocuğumu yanıma alacaktım. Annem ve oğlumla her gün telefonda konuşuyordum. Belirli aralıklarla Bursa’ya gelerek oğlumu görüyordum. Çok zeki bir çocuktu. Daha 10 aylıkken çatal kullanarak yemek yiyordu. 3 yıl önce annem kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti.

Hem annemin cenazesine katılmak hem de oğlumu almak için Bursa’ya geldim. Kardeşim Kamuran Pınar A., cenaze törenindeyken çocuğumu kaçırdı. Kendisi hakkında suç duyurusunda bulunup, arama kararı çıkarttırdım. Ancak araya pandemi dönemi nedeniyle yasaklar girdiği için Bursa’ya gelemedim.

Kardeşimin belirli bir adresi olmadığı için de kendisine ulaşamadım. 3 yıldır çocuğumu bırakın görmeyi, sesini bile duyamıyordum. İşin acı tarafı çok sezi ve akıllı olan oğlum hiç okula gitmedi. Okuma ve yazma bilmiyor.”

‘KENDİ KIZINI DA BABASINDAN KAÇIRDI’

Kız kardeşi Kamuran Pınar A.’nın psikolojik sorunları olduğunu söyleyen Yasemin A., kardeşinin 15 yaşındaki kızı Esra Zeynep A.’yı da 1,5 yaşındayken babasından kaçırdığını ve yıllarca babasının da çocuğuna ulaşmak için uğraştığını öne sürdü.

Bu arada İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ile Bursa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün yaptığı araştırma sonrası Kamuran Pınar A.’nın kızı Esra Zeynep A. Bursa’da, Yasemin A.’nın oğlu Cem Muhammet A. ise Antalya’da annesinin yanından alınarak koruma altında tutulması için Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine teslim edildi.

MUHAMMED’İ ÇÖP EVE KİLİTLEYEN TEYZESİ İFADE VERDİ

M.A’yı, Nilüfer ilçesi Görükle Sakarya Mahallesi’ndeki çöp evin odasında kilitli tutan ve “çocuğa eziyet” suçlamasından gözaltına alınan teyzesi Kamuran Pınar A’nın (44) Bursa’da emniyetteki işlemleri sürüyor. Şüphelinin ifadesinde, kızı ve yeğeniyle iki yıldır söz konusu adreste kaldıklarını, yeğenine 1 yaşından itibaren baktığını söyledi.

‘CEM’İ ALDIKTAN SONRA…’

Çocuğun annesinin 8 yıl önce Uşak Kadın Sığınmaevi’nde yaşadığı bir olay sonrası hastaneye kaldırıldığını anlatan Kamuran Pınar A, “(Çocuğu almazsanız, esirgeme kurumuna vereceğiz) diye anneme (Asuman A.) telefon geldi. Daha sonra Uşak’a gittik. Cem’i sığınmaevinden annemle teslim aldık ancak resmi olarak bana mı anneme mi teslim ettiler, hatırlamıyorum. Cem’i aldıktan sonra Bursa’da birlikte yaşamaya başladık.” ifadelerini kullandı.

“BENİ ANNESİ OLARAK BİLİYORDU”

Pınar A, annesinin 2019 mart ayında vefat ettiğini, kızı ve yeğeniyle yaşamlarını sürdürdüklerini belirterek, ifadesini şöyle sürdürdü: “Cem, 1 yaşından beridir benim yanımda olduğu için beni annesi olarak biliyordu fakat ben kendisine annesi olduğumu söylemedim. Yaklaşık 4-5 ay önce avukatımla telefonla görüştüm. Yapmış olduğum görüşmede Cem’in okul yaşının geldiğini ve okula yazdıramadığımı ve kimliğini nasıl çıkartabileceğimi sordum. Cem bu konuşmaları duymuş, ondan sonra kendisini bana kapattı, görüşmek istemedi. Benim teyzesi olduğumu öğrendiği için benimle konuşmadı, verdiğim yemekleri yemez oldu.

Bulunduğu odadan çıkmadı ve yanına yaklaşınca bağırıyordu. Ben de çocukların fast food’dan hoşlandığını bildiğim için fast food tarzı yemekler aldım, onların da bazıları yedi, bazılarını yemedi. O telefon konuşmasına kadar bizim aramız çok iyiydi. Cem M’ye karşı benim herhangi bir kötü muamele, eziyet, darp, işkence gibi bir durumum söz konusu değildir. Ben kendisine kesinlikle kötü muamelede bulunmadım.”

Yeğeni ile arasının iyi olduğunu ileri süren şüpheli, “Bizim Cem’le aramızın ne kadar iyi olduğuyla ilgili videolarımız vardır. Videoların nerede olduğunu da kızım E.Z. biliyor, ona sorulabilir. Kesinlikle yeğenim Cem’e kötü muamelede bulunmadım. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum.” beyanında bulundu.

Çocuğun kimliği kendisine teslim edilmediği için okula kaydını yaptıramadığını savunan Kamuran Pınar A, olay günü çocuğun evden kaçmasından korktuğu için odasının kapısını kilitlediğini iddia ederek, kızıyla yemek almaya gittiklerini söyledi.

Kamuran Pınar A, kız kardeşinin Antalya’da verdiği ifadede, 2015’te oğlunu annesi Asuman’a teslim ettiği iddiasının gerçeği yansıtmadığını savundu.

Annenin, 2016’da Cem’in doğum günü için Bursa’ya geldiğini belirterek, anneanne Asuman A’nın o dönem kendisine “Kamuran, senin Cem ile görüşmeni istemiyor, seni görmesi durumunda şımaracak dedi.”

TEYZE ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

İfadesini de kabul etmeyen Kamuran Pınar A, annenin kente geldiğinden haberinin olmadığını, çocukla görüşmesini de hiçbir zaman engellemediğini ileri sürdü. Gelen son dakika bilgisine göre ise Kamuran Pınar A., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Kamuran Pınar A.’nın savcılık sorgusu sürüyor.

BAKANLIK AÇIKLAMA YAPTI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Bursa’da çöp evde bulunan 9 yaşındaki çocuğun, savcılık kararıyla anneden alınarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kurumlarında koruma altına alındığını bildirdi. Bakanlığın açıklamasında, Nilüfer ilçesinde bir çöp evde bulunan C.M.A. ile ilgili olarak sürece ilk andan itibaren müdahil olunduğu hatırlatıldı. Çocuğun velayetinin eşinden boşanan anne Yasemin A’ya verildiği, annenin çalışmak için Antalya’ya gittiğinde çocuğa anneannesinin baktığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Anneannenin vefatıyla beraber evde birlikte yaşadıkları teyze ile kalan küçükten bir süre sonra haber alamayan anne Yasemin A’nın 2020 yılında kayıp ilanı verdiği bilgisi edinilmiştir. Teyze Kamuran Pınar A’nın ev kirasını ödememesi nedeniyle mahkemece evin tahliyesine karar verilmiş ve hükmün icrası sebebiyle eve girildiğinde çocuk sağlıklı olmayan bir evde bulunulmuştur.”

Açıklamada, çocuğun genel durumuna ve sürece ilişkin şu bilgilere yer verildi:

“Polis eşliğinde emniyete götürülen küçük çocuk, emniyetteki işlemlerinin ardından Bursa İl Müdürlüğüne teslim edilmiştir. Müdürlüğümüzce çocuğun öz bakımları yapılmış, akabinde genel sağlık tetkikleri için hastaneye götürülmüştür. Hastane sürecinin ardından Bursa’da savcılık kararıyla anneden alınarak Bakanlığımız kurumlarında koruma altına alınmıştır. Teyze Kamuran Pınar A’nın 16 yaşında olan kendi çocuğuna da ulaşılmış ve Bursa’da koruma altına alınmıştır. Kamuran Pınar A. Bursa’da gözaltında tutulmaktadır.”

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir