Clubhouse, dünya çapında 8 milyon indirilme sayısına ulaştı

featured

İlk olarak Nisan 2020’de yayınlanan ancak özellikle son haftalarda dünya çapında bir patlama yaşayan Clubhouse uygulamasının indirilme sayısı açıklandı. Her geçen gün daha da yayılan ve popüler hale gelen Clubhouse, henüz Android ekosistemi için yayınlanmadı. Şu an için sadece iOS kullanıcılarının erişim sağlayabildiği ve davet yoluyla giriş yapılan uygulama popülerliğini koruyacak gibi görünüyor.

Elon Musk’tan fenomenlere kadar pek çok ünlü kişinin de kullandığı, sadece sesle iletişim kurulan uygulamanın indirilme sayısı mobil veri ve analiz şirketi App Annie tarafından paylaşıldı. Bu bağlamda Clubhouse ‘un indirilme sayısı 16 Şubat tarihi itibariyle 8,1 milyona erişti. Ancak verilerde en dikkat çeken şey ise uygulamanın şubat ayının ilk haftasındaki indirilme sayısı oldu. Clubhouse, şubat ayının ilk haftasında 2 milyonun üzerinde indirildi.

Clubhouse ‘un indirilme sayısı

Clubhouse’un dünya çapında çok hızlı bir şekilde yayılmasının en önemli sebebi App Annie tarafından açıklandı. Bu bağlamda şirket Elon Musk ve Mark Zuckerberg gibi ünlü isimlerin de uygulamada olması ve kullanması olarak açıklanıyor. Bunun yanı sıra App Annie, Clubhouse’un en fazla ABD pazarında kullanıcısı olduğunu aktardı. Aktarılan detaylara göre uygulama ABD’de 2,6 milyondan fazla indirildi. Yani Clubhouse kullanıcılarının dörtte biri ABD’den uygulamaya erişim sağlıyor.

Bir anda dünya çapında hızlı bir şekilde popülerleşen Clubhouse’un indirilme sayısı hakkında şirket daha önce resmi bir açıklamada bulunmamıştı. Ancak platformun kurucularından olan Paul Davison geçen ay yaptığı bir açıklamayla Clubhouse’un haftalık 2 milyon civarında aktif kullanıcısının olduğunu belirtmişti. Sadece iOS kullanıcılarının erişim sağlayabilmesi ve daveti koduyla giriş yapılması durumu göz önüne alındığında toplam kullanıcı sayısının da 8 milyon civarında olduğu düşünülüyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir