Cinsel istismar protestolarında en ön safta yer alan CHP’li ilçe yöneticisi için, cinsel saldırı suçundan 22 yıl hapis istemi!

featured

Maltepe’de bir kafede Z.Y.’ye (23) cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılanan CHP Maltepe eski ilçe yöneticisi Umut Karagöz’ün (41) davasında savcı, esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

Anadolu 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık Umut Karagöz Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi’yle (SEGBİS) bağlandı.

Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasında suç tarihi olan 20 Kasım 2020’de Umut Karagöz’ün Z.Y. ve arkadaşları Ö.K. ile akşam saatlerinde kapalı bir kafede buluştuklarını belirtti. Mütalaada bir süre sonra Ö.K.’nin kafeden ayrıldıkları, Umut Karagöz ile Z.Y.’nin yarım saat kadar yalnız kaldığı ifade edildi. Z.Y.’nin kalkmak istediği sırada sanık Umut Karagöz’ün kalması için ısrar ettiği belirtilen mütalaada, Z.Y.’nin rahatsız olduğu, gitmek için ayağa kalktığında sanığın cinsel saldırıda bulunduğu ifade edildi.

Duruşmaya cezaevinden katıldı

CHP’li Maltepe İlçe Yöneticisi Umut Karagöz’ün 23 yaşındaki Z.Y. isimli kadına “Cinsel saldırı, “Hürriyetinden yoksun kılma” ve “Tehdit” suçlamalarından 24.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın 2. celsesi bugün görüldü. İstanbul Anadolu 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava duruşma katılmak üzere müşteki ve sanık avukatı mahkeme salonunda hazır bulunurken sanık U.K. ise SEGBİS sistemiyle duruşmaya katıldı. Duruşmada tanık olarak dinlenen E.D. ifadesinde suçun işlendiği bölgede 3 yıldır gece bekçiliği yaptığını, gece saat 11 sularında sanık ve müştekinin kafeden çıktıklarını gördüğünü, birlikte motorsiklete binip gittiklerini söyledi.

“Burada kimse seni duyamaz, kapı da kilitli…”

Z.Y.’nin kurtulmak için masada bulunan bardağı kurtulmak için sanık U.K.’nin kafasına vurduğu belirtilen mütalaada, Umut Karagöz’ün Z.Y.’yi darp ederek tuvalete götürdüğü ve orada yaklaşık bir buçuk saat ‘nitelikli’ cinsel saldırıda bulunduğu ve darp etmeye devam ettiği kaydedildi.

MütalaadaUmut Karagöz’ün olay sırasında Z.Y.’nin boğazını sıkarak “Bağırma burada kimse seni duymaz kapı da kilitli” dediği ve yaşananları kimseye anlatmaması konusunda uyararak kendisinin de bir kızı olduğunu söylediği iddia edildi.

“Şikayetimiz devam ediyor”

Tanığın beyanlarının ardından müşteki avukatı söz alarak ‘Tanık 3 yıldır aynı bölgede çalıştığını, sanığı tanıdığını söylerken müştekiyi tanımadığını ifade etmektedir. Müştekinin de sanıkla aynı iş yerinde çalıştığı bilinirken tanığın bu ifadesi çelişkilidir.’ dedi. Aynı zamanda sanıktan şikayetlerinin devam ettiğini söyleyen müşteki avukatı, sanığın cezalandırılmasını talep etti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir