Çin’in kontrolden çıkan roketi Dünya’ya düştü

Çin tarafından 31 Ekim’de uzaya fırlatılan ve iki gündür Dünya’ya düşmesi beklenen Long March 5B roketinin pasifik okyanusuna düştüğü duyuruldu.

featured

ABD Uzay Kuvvetleri Komutanlığı, Çin’in Tiangong Uzay İstasyonuna son modülü taşımak üzere 31 Ekim’de fırlatıldıktan sonra kontrolden çıkan ve nereye düşeceği tartışma konusu olan Long March 5B roketinin Pasifik Okyanusu’nun orta-güney bölgesinde atmosfere girerek yeryüzüne düştüğünü açıkladı.

Komutanlığın Twitter hesabından yapılan paylaşımda roketin atmosfere giriş zamanı 13.01 olarak belirtilirken konuyla ilgili Çin’den henüz bir açıklama gelmedi.

BEŞİNCİ KEZ DÜŞÜYOR

Üç yıldan kısa bir süre içinde beşinci kez, Çin’in uzay araçlarının parçaları Dünya’ya düştü. Bunlardan en dikkat çekeni 8 Mayıs 2021’de gerçekleşti. 18 tonluk bir roket Hint Okyanusu’na düştü. Ancak bölgedeki köyler dağılan enkaz parçaları yüzünden zarar gördü.

İSPANYA HAVA SAHASINI KAPADI

Olay nedeniyle İspanya’daki tüm havalimanları hava sahasını uçuşlara kapattı. TRT Haber’de yer alan habere göre; Barselona, Tarragona, Ibiza ve Reus’a giriş ve çıkışların durdurulduğu biliniyor.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir