İrfan Güneş ile ilişkisi deşifre olan Çiğdem Toker, Sözcü’den kovuldu

İsmail Saymaz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Sözcü gazetesindeki işten çıkarmaları duyurdu. İşten çıkarılan gazeteci ve yazarlar arasında Serpil Yılmaz, Sinan Meydan ve ihale mafyası İrfan Güneş'le ilişkisi ortaya çıkan Çiğdem Toker gibi isimler yer alıyor.

featured

Sözcü ve Korkusuz gazeteleri, ekonomik sebepleri gerekçe göstererek birçok yazar ve editörle yollarını ayırdı.

Gazeteci İsmail Saymaz, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, yolların ayrıldığı isimleri şöyle duyurdu:

“Sözcü ve Korkusuz gazeteleri Çiğdem Toker, Serpil Yılmaz, Sinan Meydan, Hüsnü Mahalli, Ahmet Takan ve Sezgin Özcan ile yollarını ayırdı. Ayrıca 40 kadar editör, sayfa sekreteri ve teknik elemanın işine son verildi. Gerekçe, ekonomik sebepler olarak gösteriliyor.”

İşte Saymaz’ın o paylaşımı:

İRFAN GÜNEŞLE İLİŞKİSİ DEŞİFRE OLMUŞTU

Çiğdem Toker’in geçtiğimiz aylarda tutuklanan ihale şantajcısı İrfan Güneş’le ilişkisi deşifre olmuştu.

İrfan Güneş ile birlikte hareket edip tehdide boyun eğmeyen firmalarla ilgili asılsız haberler yapan medya tetikçileri ile ilgili savcılık soruşturmasına tam gaz devam ederken eski Sözcü yazarı Çiğdem Toker’in Güneş’in firmasının en büyük savunucularından olduğu ortaya çıkmıştı.

Eski sözcü yazarı Çiğdem Toker’in yalan haberlerinin arasına serpiştirdiği “ücretli” ihale takip yazıları geçtiğimiz aylarda Medyaradar’da ifşa edilmişti.

Geçtiğimiz aylarda tutuklanan ihale şantajcısı İrfan Güneş’in şirketi Günfalt İnşaat’ı yere göğe sığdıramayan yazılar kaleme alan Toker hakkındaki iddialar ise yenilir yutulur cinsten değil.

TOKER’İN İHALE TAKİPÇİLİĞİ YAPTIĞI İRFAN GÜNEŞ TUTUKLANDI

Bitirdiği bir tek proje olmayan üstelik adı tehdit şantajla iş insanlarından maddi çıkar sağladığına ilişkin soruşturmalarla gündemden düşmeyen isim Günfalt İnşaat sahibi İrfan Güneş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ve Asayiş Şube Gasp Büro Amirliği’nin başarılı operasyonuyla gözaltına alınmıştı. Polisteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen şüpheli Güneş tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir