Çiftlik Bank vurguncusu ‘Tosuncuk’un hikayesi dizi oluyor

featured

Çiftlik Bank skandalının hikayesi 6 bölümlük mini dizi oluyor. Gazeteci Birsen Altuntaş’ın aktardığına göre, Cast çalışmaları devam eden diziyi Özer Feyzioğlu yönetecek.

Çekimler mart sonunda başlayacak olan diziyi, daha önce Müslüm, Ayla, Naim gibi ilgiyle izlenen hayat hikayelerini beyazperdeye aktaran Dijital Sanatlar’ın çekecek.

Exxen’in yeni dizisinin adı Mehmet Aydın’ın lakabından yola çıkılarak “Tosun” oldu.

Öte yandan Exxen’e “Hükümsüz” adlı diziyi de çeken Dijital Sanatlar’ın patronu Mustafa Uslu bir yandan da “Kesişme: İyi Ki Varsın Eren” filmi için hazırlık yapıyor.

‘Tosuncuk’ Mehmet Aydın kimdir?

Mehmet Aydın, 31 Mayıs 1991’de Bursa’nın Nilüfer ilçesinde doğdu. Aydın, Aslen Espiyeli’dir. Fatih adında bir ağabeyi vardır. İlköğrenimini Bursa’da tamamladı. Bir dönem Egoman takma adıyla rap müzik yaptı. Ağustos 2016’da merkezi Kuzey Kıbrıs’ta bulunan Çiftlik Bank adlı şirketi kurdu. 2017’de evlendiği eşi Sıla Soysal’dan Ocak 2018’de boşandı.

Mart 2018’de şirketin saadet zinciri prensibiyle çalıştığı ve suç örgütü olduğu iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında şirketin 80 bin üyesinden topladığı 511 milyon lira ile Uruguay’a kaçtığı öne sürülen ve “nitelikli dolandırıcılık” ile suçlanan Aydın’ın Türkiye’ye iadesi için kırmızı bülten çıkarıldı. Aydın, Ocak 2019’da Interpol’ün en çok arananlar listesine eklendi.

18 Nisan 2020’de resmi gazetede yayınlanan infaz karar namesi ile Çiftlikbank’ın kurucusu ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın’ın infaz indiriminden yararlanamayacağı söylendi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir