CHP’nin terör ve mafya referansları

Askeri darbelerden umudunu kesince iktidar olabilme şansını terör örgütlerinin referansına bağlayan CHP’nin son zamanlardaki çıkışları çok ilginç…

Bir tarafta sosyal medyada köşe başlarını tutmuş FETÖ müptelaları, bir tarafta kolkola girdikleri PKK’nın siyasi uzantısı HDP, diğer bir tarafta parti içinde etkin vaziyette olan DHKP-C, başka bir tarafta Alparslan Kuytul…

CHP’li milletvekillerinin sosyal medyada kendilerine referans aldıkları son isim ise Sedat Peker…

Sedat Peker’in videolarını izleyenler, üslubuna, mimiklerine, el ve kol hareketlerine bakınca zaten akıl sağlığının yerinde olmadığına kanaat getirebiliyor. Buna rağmen Sedat Peker’in iddialarını ciddiye almak ve bu iddialar üzerinden hükümete saldırmaktaki maksat ne olabilir?

CHP’nin iktidar olabilme hırsı, 2023 için ABD Başkanı Joe Biden’den aldığı iktidar garantisinin verdiği sabırsızlıkla birleşince; ortaya dış istihbaratların FETÖ’cü isimlerle planladıkları operasyonlarda maşa görevi gören bir CHP çıkarıyor.

AK Parti’yi direkt ya da dolaylı yoldan eleştiren her yapı, CHP için bir referans noktası haline geliyor. Muhalefetin görevi iktidarı eleştirmek, iktidara doğruyu göstermek, iktidara gelmek için demokrasi kuralları içinde milleti ikna etmektir.

Ancak “İktidarı devirmek için her yol mübah” anlayışı Türk siyasetinde son birkaç yıldır hakim olmaya başladı. Sosyal medyada paylaşılan herhangi bir iddianın doğru olup olmadığına bakılmaksızın CHP ve İYİ Parti tarafından kullanılması bu anlayışın bir ürünüdür.

CHP’yi bu konuda anlamak mümkün… Devlet yönetiminde uzun yıllardır etkin değil. Ancak İçişleri Bakanlığı yapmakla övünen Meral Akşener’in terör örgütlerine bu kadar prim verilmesini nasıl karşıladığını gerçekten merak ediyorum.

Her fırsatta devlet tecrübesinden bahseden Meral Akşener, mesela Alparslan Kuytul’un devlet için nasıl bir tehlike olduğunu kestirebiliyor mudur? Ya da sosyal medyada tezlerini kullandıkları FETÖ müptelalarının yabancı istihbarat örgütleriyle nasıl planlar yaptıklarını biliyor mudur? Mücadele etmekle övündüğü PKK’yı her fırsatta savunan Pervin Buldan ile aynı kefeye konulmayı içine nasıl sindirebilmiştir?

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir