CHP’nin mitingine DHKP-C ve PKK’lılardan büyük destek! Otobüslerle taşıdılar

CHP'nin İstanbul Maltepe'de düzenlediği mitinge PKK ve DHKP-C sempatizanları da büyük destek verdi. Mitinge katılanlar arasında PKK kampında eğitim alan HDP İstanbul Eş İl Başkanı Ferhat Encü de yer alırken Gazi Mahallesi'nden DHKP-C sempatizanları için 80 otobüs kaldırıldı.

featured

İstanbul Maltepe’de düzenlenen CHP mitingi, terör örgütlerinin destekçilerini bir araya getirdi. Terör örgütü DHKP-C’nin sempatizanları otobüsle miting alanına taşınırken, PKK’nin siyasi uzantısı HDP’nin İstanbul Eş İl Başkanı Ferhat Encü de alanda yer alan isimlerdendi.

CHP ‘Milletin Sesi’ mitinginin ikincisini İstanbul Maltepe’de düzenledi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanın Kemal Kılıçdaroğlu, mitinge yaptığı konuşmada hakkında terör örgütü PKK ile ilişiği nedeniyle kapatma davası açılan HDP’ye sahip çıktı.

“PARTİLERİ KAPATMAYA HAZIRLANIYORLAR”

CHP lideri, “Hapse atılan gazeteciler, siyasetçiler, siyasilere getirilen siyaset yasakları… Şimdi bir adım daha atıp partileri kapatmaya hazırlanıyorlar. Konserleri yasaklıyorlar, Kürtçeye bile tahammül edemiyorlar.” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Az kaldı. Bu kentin sokaklarında üniversitelerinde özgürce kucaklaşacağız. Benden önce halkımızın çığlığını dinlediniz. Birileri insanları korkuyla sindirmek istiyor. Bu korku ikliminin aparatlarını hepimiz çok iyi biliyoruz. Yargı, mafya, uyuşturucu kaçakçıları, paramiliter gruplar yapıyor. 5li çeteler, yandaş medya, insan kaçakçıları, silah kaçakçıları. Hepsi birLikte çalışıyor. Bunların tek amacı var, korku iklimi yaratmak. Bunu hem siyasi hem finansal açıdan nemalanmak için yapıyorlar. Yani sizi korkutarak bu sistemi ayakta tutmak istiyorlar. O giderse kaos olur algısı yerleştirmeye çalışıyorlar. Bu algıyı beslemek için insanları tutukluyorlar. Tweet attılar diye liseli çocukları okuldan alıyorlar. Doğayı savunan aktivisti, bebekleri annelerinden ayırıyorlar. Şimdi bir adım daha atıp partileri kapatmaya hazırlanıyorlar. Konserleri yasaklamaya çalışıyorlar. Bu ülkenin ulu çınarı olan sanatçıları mahkeme salonunda süründürüyorlar.”

PKK KAMPINDA EĞİTİM ALAN FERHAT ENCÜ DE MİTİNGTE

CHP’nin mitingine HDP’liler ve PKK sempatizanları da büyük destek verdi. Mitinge katılanlar arasında PKK kampında eğitim alan HDP İstanbul Eş İl Başkanı Ferhat Encü yer aldı.

DHKP-C SEMPATİZANLARI İÇİN OTOBÜS KALDIRILDI

Meydanı doldurabilmek için desteğe ihtiyacı olan CHP’nin imdadına terör örgütü DHKP-C’nin sempatizanları yetişti. Gazi mahallesinden CHP mitingi için 80 otobüs kaldırıldı.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir