CHP’nin kanalında Türk Mukavemet Teşkilatı “suikastçı örgüt” ilan edildi! Ayşegül Arslan’dan şok ifadeler…

Yaptığı skandal açıklamalar ile sürekli gündem olan Halk TV sunucusu Ayşenur Arslan yine haddini aşan açıklamalarda bulundu. Arslan, terör örgütü EOKA’nın saldırılarına karşı Kıbrıs Türk halkını korumak için kurulan Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı'nı hedef alarak, 'illegal ve suikastçı' bir örgüt olarak nitelendirdi.

featured

Halk TV sunucusu Ayşenur Arslan canlı yayında terör örgütü EOKA’nın saldırılarına karşı Kıbrıs Türk halkını korumak için kurulan Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı’na yönelik tepki çeken, “İllegal ve suikastçı bir örgüt” ifadelerini kullandı.

“SUİKASTLARLA BİLİNEN İLLEGAL OLUŞUMDUR”

Arslan, Halil Falyalı suikastıyla ilgili konuşurken Falyalı’nın kendisini Türk Mukavemet Teşkilatı’nın bir üyesi olarak tanıttığını söyleyerek, “Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı adada ve yakın hinterlandında suikastlarla bilinen bir illegal diyelim, yarı resmi bir oluşumdu” dedi. Arslan’ın sözlerine peş peşe tepkiler yükseldi.

AK PARTİ’DEN SERT TEPKİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Arslan’ın sözlerine tepki gösterdi. Çelik, “Türk Mukavemet Teşkilatı, Kıbrıs Türkü’nün katliam şebekesi olan EOKA’ya karşı şanlı direnişinin odağıdır. Şehitlerimize rahmet diliyoruz. EOKA adlı katliam şebekesinin varislerine karşı direniş ruhu aynı kararlılıktadır…” dedi.

Çelik açıklamalarının devamında, “Artık zamanıdır, bundan sonra toplu vursun yüreklerimiz.” diyerek, katliam şebekesi EOKA’ya karşı dünyanın en namuslu ve meşru mücadelesini veren TMT Kuvayi Milliyedir. Cumhurbaşkanımızın her fırsatta altını çizdiği gibi, Kıbrıs Türkü asla yalnız değildir ve yalnız kalmayacaktır. Bağımsız ve hür yaşayacaktır. EOKA adlı katliam şebekesi ve diğerleri, Kıbrıs Türkü’nün direniş iradesi karşısında her zaman yenilecektir.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir