Ellerinden gelse ülkeyi verecekler! CHP’li Gürsel Tekin: ‘HDP’ye bakanlık verilebilir’

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, katıldığı canlı yayında HDP'ye ilişkin çok tartışılacak açıklamalara imza attı. "HDP Meclis'te temsil ediliyor. Bunu hak sayacaksınız ama bu ülkeyi yönetmek için HDP'yi saymayacaksınız." diyen Gürsel Tekin, HDP'ye bakanlık verilebileceğini söyledi.

featured

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, konuk olduğu canlı yayında Millet İttifakı’nın gizli ortağı HDP’ye ilişkin çok tartışılacak açıklamalara imza attı. HDP’ye bakanlık verilebileceğini belirten Gürsel Tekin, “Her partiye de verilebilir. O da anayasaya göre seçime bir hak kazanmış bir partidir.” dedi.

“HDP’YE BAKANLIK VERİLEBİLİR, HER PARTİYE DE VERİLEBİLİR”

Gürsel Tekin, “HDP’ye bakanlık verilebilir mi?” sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

“Benim hiç geri vitesim yok. Ben ne söylediğimi biliyorum. Tarih beni haklı çıkaracak. HDP konusu Çiçek’e başka bir TV’de sorulmuş. O da ‘Elbette, neden olmasın’ demiş. Şimdi bir akıl tutulması yaşanıyor. Demokrasi diyoruz… Millet iradesi diyoruz… Siyasi partiler olarak seçime gideceğiz ve milletimiz de onlara oy verecek. Milletin oy verdiği bir siyasi parti seçilecek.

O zaman seçime sokmayın kardeşim. Hatta mümkünse Kürltere de deyin ki ‘Sizin oyunuzu askıya aldık’. Ne olacak şimdi? Bir seçime girdik ve seçimde ne çıkacağını hiçbirimiz bilmiyoruz. HDP Meclis’te temsil ediliyor.

Bunu hak sayacaksınız ama bu ülkeyi yönetmek için HDP’yi saymayacaksınız. O zaman millet iradesi nerede kaldı? O zaman bu seçmen yarın nasıl oy verecek? HDP’ye Bakanlık verilebilir. Her partiye de verilebilir. O da anayasaya göre seçime bir hak kazanmış bir partidir.”

“NEDEN BAKANLIK YAPMASINLAR?”

CHP’li Gürsel Tekin, daha önce de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “TBMM yasama organı, burada başkan vekilliği yapan bir insan neden bakanlık yapmasın?” diyerek HDP’ye bakanlık verebileceklerini belirtmişti.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir