CHP’li Tuncay Özkan: “Demirtaş barış insanıdır, Meclis’e dönecek”

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, 6-7 Ekim Olayları'nın sorumlusu terör hükümlüsü Selahattin Demirtaş'ı ziyaretine ilişkin verdiği yanıtta "Barış insanıdır. Önümüzdeki günlerde TBMM'de yerini alacaktır." ifadelerini kullandı.

featured

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, cezaevinden çıktıktan sonra eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ı ziyaretine ilişkin soruya verdiği yanıtta “Selahattin Demirtaş’ın içinde bulunduğu durum hukuksuzluktur. O nedenle cezaevinde ziyaret ettim. Yine ederim. Demirtaş siyaset adamıdır, barış insanıdır. Demirtaş cezaevinde değil politika üreten bir lider olarak önümüzdeki günlerde TBMM’de yerini alacaktır.” ifadelerine yer verdi.

Terör hükümlüsü Demirtaş’a yönelik verilen cezayı “haksızlık ve hukuksuzluk” olarak niteleyen Özkan, “Onların lâyık olması gereken yerlere gelmesi için mücadele etmek, bu topraklarda kardeşliğe ve büyük Türkiye çalışmasına güç vermek demektir” dedi.

Demirtaş’ın terör ile ilişiğini görmezden gelen CHP’li Özkan, “İçeride olmasının tek sebebi, ‘seni başkan yaptırmayacağız’ şeklindeki sözüdür” diye konuştu.

Tuncay Özkan’dan HDP’li Sırrı Süreyya Önder’e destek mesajı

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir