CHP’li Tunç Soyer, AK Parti grubunu kovmakla tehtit etti!

featured

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı olağan toplantısının son oturumunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile AK Parti’li Hakan Yıldız arasında yaşanan tartışma üzerine AK Parti grubu meclisi terk etti.

AKP Grup Sözcüsü Hakan Yıldız’ın Güzelbahçe Go-Kart Pisti ile ilgili açıklamaları esnasında sürenin dolması nedeniyle Başkan Soyer’den uyarı geldi. Soyer’in uyarılarına Yıldız’ın karşı çıkmasıyla karşılıklı atışmaya döndü. Soyer’in “Benim sözümü kesmeyin! Şimdi sizi dışarı çıkartacağım!” sözleri üzerine AK Parti grubu toplantının yapıldığı meclis salonunu terk etti.

Yaşanan tartışmanın ardından konuşan Soyer, “Benim sözümü kesmeyin. Sizin konuşmanızı kestik mi? Hayır. Siz haddinizi bilmiyorsunuz. Hala konuşuyorsunuz. Susun artık. Nasıl susturacağız sizi? Ben hayretler içerisindeyim. Size şunu söyleyeyim kardeşim. Türkiye’nin hiçbir meclisi bu kadar demokratik yönetilmiyor. Bu nedir? Akıl alacak gibi değil. Nasıl susturacağız? Nasıl bu kurallara riayet edeceksiniz. Herkesi suçlayarak davranıyorsunuz. Şimdi çıkartacağım.”

“BAZILARINA DEMOKRASİ BOL GELİYOR”

AK Parti’lilerin “Grubu da çıkartın” sözleri üzerine Soyer, “ Grubu da çıkartırım” dedi.   Bunun üzerine açıklama yapan Soyer, “Burada herkes gördü. Ben çıkarmadım. Sadece şunu çıkartırım. Buradaki herkes buradaki kurallara uyulacak. Kimse kimsenin sözünü kesemez. Buna kimsenin hakkı yok. Bazılarına demokrasi bol geliyor. Bu kadar saygıyla anlayışla güler yüzle yönetmeye çalışıyoruz. Bu anlaşılır gibi değil. Biz zarafetimizi koruyacağız ama bu bir zafiyet değildir. Bu kabul edilebilir değil. Süreyi hatırlatıyorum, ‘ben konuşurum’ diyorlar. Bir kural koyduk, 5 dakika koyduk. Ben kabul etmiyorum diyor. Bu büyük saygısızlık haddini bilmemezliktir” dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir