CHP’li Mahmut Tanal’a Bahçeli’den efsane ayar! Alkış tufanı koptu

CHP Şanlıurfa milletvekili Mahmut Tanal, yemin ederken meclisi selamlayan AK Parti Ankara Milletvekili Vedat Bilgin'i tekrar yemin etme konusunda uyardı. Meclis'in Geçici Başkanı Devlet Bahçeli "Sayın Tanal ikaz etmenize gerek yok, sizden kazandığımız tecrübe de var" deyince alkış tufanı koptu. CHP'li Tanal'ın yemin metni okuma dışında selamlama yaptığı için yeminini tekrar ettiği biliniyor.

featured

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde yeni kabineyi açıklamasıyla Türkiye Yüzyılı’nın bakanları da belli oldu. Yeni bakanlar, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yemin etti.

Eski Kabine üyeleri yemin ederken, törene Geçici Meclis Başkanı Devlet Bahçeli ve CHP’li Mahmut Tanal arasındaki diyalog damga vurdu.

CHP’Lİ TANAL VEDAT BİLGİN’İ UYARDI

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, AK Parti Ankara Milletvekili Vedat Bilgin, yemin metnini okumak için kürsüye geldiğinde geçici TBMM Başkanı MHP lideri Devlet Bahçeli’yi selamladı.

O esnada CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Bilgin’in yalnızca yemin metnini okuması, bunun dışında herhangi bir ifade kullanmaması gerektiğini hatırlatarak yemin metnini yeniden okuması çağrısında bulundu.

DEVLET BAHÇELİ’DEN TANAL’A EFSANE AYAR

Devreye giren TBMM Geçici Başkanı Devlet Bahçeli ise CHP’li Tanal’ı “İkaz etmenize gerek yok. Sizden kazandığımız tecrübe de var” sözleriyle uyardı.

Bahçeli’nin sözleri sonrası TBMM’de alkış tufanı koptu. Yaşanan olayın ardından Bahçeli, Bilgin’i yeniden ant içmesi için kürsüye davet etti. Bilgin, yeminini tekrar etti.

TANAL’IN DA YEMİNİ KABUL EDİLMEMİŞTİ

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, 3 Haziran Cumartesi günü Meclis’teki yemini öncesi kürsüden, “Değerli Başkan, değerli milletvekilleri; hepinizi saygıyla, hürmetle selamlıyorum” demişti.

Yemin dışında konuşma yapılamayacağı için Tanal’ın yemini kabul edilmemiş, bunun üzerine Tanal ikinci kez yemin etmişti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir