CHP’li İBB’nin Haliç rezaleti! ‘Altın Boynuz’ kahverengiye döndü

CHP’li İBB'nin Haliç rezaleti! ‘Altın Boynuz’ Haliç kahverengiye döndü CHP’li İBB, Haliç'e akan Ayazağa, Kağıthane ve Göktürk derelerindeki ıslah çalışmalarını yapmayınca Altın Boynuz'un rengi kahverengiye döndü. Haliç'i nefessiz bırakan üç derenin son durumu görüntülendi. Dereler, Haliç'e çamur, atık ve zehir taşıyor

featured

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetiminin ‘masraflı’ iddiasıyla atık su arıtma tesislerini çalıştırmaması ve doğrudan Haliç‘e akan derelerin başında gelen Kağıthane, Ayazağa ve Göktürk derelerinde ıslah çalışması yapmaması nedeniyle Altın Boynuz’a pislik aktı.

Derelerden Haliç’e akan kirli sular nedeniyle mavi rengini kaybeden Altın Boynuz’da büyük bir kirlilik yaşandı. SABAH, Haliç’in renk değiştirmesinin izini sürdü ve doğrudan Haliç’e akan derelerde inceleme yaptı.

Kağıthane, Ayazağa ve Göktürk derelerinde akan kirli sular ve derenin içindeki çöpler dikkat çekti. Yosunlaşmanın da olduğu görülen derelerdeki pis birikintilerin ise yapılan tüm uyarılara rağmen kaldırılmadığı dikkat çekti.

Zehir taşıyan dere yatakları sivrisinekler tarafından istila edildi. Derelerden etrafa yayılan kötü kokular ise çevre halkında büyük rahatsızlığa neden oldu.

SEÇİM SONRASI UNUTULDU

2019 yılı öncesinde her yıl bahar ve kış aylarında yapılan düzenli temizlik ve ıslah çalışmalarına İBB seçimleri sonrasında ara verildi.

Kendi kaderine ve çevredeki sanayi tesislerinin atıklarına teslim edilen dereler tekrar pislikle doldu. İBB yönetiminin bu çevre felaketini sadece izlemekle yetinmesi vatandaşların büyük tepkisine neden oldu.

SİLAHTARAĞA İLERİ BİYOLOJİK ARITMA TESİSİ İPTAL EDİLDİ

İBB yönetimi Haliç, İstanbul Boğazı ve Marmara Denizi’nin temizliği ve canlı popülasyonu için hayati önem taşıyan Silahtarağa İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’ni yapım aşamasında iptal ederek ‘temel atmama töreni’ düzenledi.

İBB iştiraki İstanbul Çevre Yönetimi Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ne (İSTAÇ) bağlı deniz yüzeyi temizleme teknelerinin de faaliyetlerine de son verildi. Arıtma tesisinin çalıştırılmaması nedeniyle Haliç’te ve Boğaz’da çöp birikintileri ve pislikler oluşmaya başladı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir