Kılıçdaroğlu’nun hayat ettiği Türkiye işte bu! CHP’li Gökçe Gökçen, LGBT’ye sahip çıktı: ‘Onur haftası kutlu olsun’

Kemal Kılıçdaroğlu’nun hayalini süsleyen Türkiye örneklerini CHP’liler yüksek sesle söylemeye devam ediyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, LGBT'lilere verdikleri destekleri açıkça ifade ederek, "Söylemekten çekinecek değiliz, onur haftası kutlu olsun." dedi.

featured

CHP tarafından sahip çıkılan LGBT yapılanması, yine ana muhalefet partisinin gündemine geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, LGBT’lilere yönelik açıklamalarda bulundu.

LGBT derneklerinin yapmak istediği yürüyüşlere müdahale edilmemesi gerektiğini savunan Gökçen, yasaklarla ilgili eleştiride bulundu.

“SÖYLEMEKTEN ÇEKİNECEK DEĞİLİZ”

LGBT’ye karşı çıkmayı saldırganlık olarak gördüğünü ifade eden Gökçen, “Bir grup nefret dolu saldırgandan korkacak, doğruları söylemekten çekinecek değiliz. Onur Haftası kutlu olsun!” açıklamasını yaptı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun LGBT propagandası yaptığı afişleri Sincan’da tepki çekti

NEFRET SÖYLEMİ İDDİASI

Gökçen’in açıklamalarının devamında şu ifadeler yer aldı:

“Dünyada ve Türkiye’de cinsel yönelim ve cinsiyet kimlikleri sebebiyle ayrımcılığa uğrayan, temel insan haklarına ve kamu hizmetine erişemeyen LGBTİ’ler, ülkemizde aynı zamanda gün geçtikçe artan fiziksel şiddet vakalarıyla da karşı karşıya.

Türkiye’de iktidar, zaten ayrımcılığa uğramakta olan ve nefret suçlarıyla mücadele eden LGBTİ’lerin yanında olmak yerine bu nefret söylemlerine aktif bir şekilde katılıyor.

Bütün yurttaşlarımızın sağlık ve eğitim hakkını, çalışma hakkını, ifade ve örgütlenme özgürlüğünü, protesto hakkını korumak devletin temel yükümlülüğüdür.

İşte Kılıçdaroğlu’nun vadettiği Türkiye: TikTok yumuşakları Caner ve Nejdet nişanlandı

“ONUR YÜRÜYÜŞLERİNE MÜDAHALE EDİLMEMELİ”

Buna karşılık sorunlarını ve taleplerini dile getirmek isteyen, eşitlik ve saygınlık mücadelesini, yani insan hakkını korumak isteyen LGBTİ’lerin Onur Yürüyüşü ve tüm etkinlikleri sistematik olarak yasaklanmaktadır.

Onur Yürüyüşü etkinliklerini tehdit edenlerin korunduğu, hakkını kullananların gözaltıyla, darpla ve tehditle karşı karşıya kaldığı bu nefret dolu siyasi tercihi kınıyorum.

Onur yürüyüşlerine müdahale edilmemeli, aksine, yurttaşlarımızın taleplerine -partisi ne olursa olsun- tüm siyasetçiler tarafından kulak verilmelidir. Bir kez daha ifade etmek isterim ki: LGBTİ+ hakları insan haklarıdır. ”

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir