CHP’li gazeteci Özdemir İnce’den skandal sözler: “Ezan Türkçe kalmalıydı; 1975’e kadar demokrasiye geçilmemeliydi”

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı Özdemir İnce CHP tarafından fonlanan Tele1 TV'de skandal açıklamalar yaptı. "Tek parti düzeni 1975 yılına kadar devam etmeliydi" diyen Özdemir, ezanın Türkçeden Arapçaya çevrilmesini de eleştirdi.

featured

Demokrasi ve İslamiyet ile olan kavgası bitmeyen CHP’nin bugünlerde gizlemeye çalıştığı karanlık düşünceleri, fonladığı Tele1 TV’de kendisine yakın gazeteciler tarafından dillendiriliyor.

DEMOKRASİYE GEÇMEK HATA OLDU

CHP’li gazeteci Özdemir İnce, Tele1 TV’de katıldığı canlı yayında 1975 yılına kadar tek parti rejimi devam etseydi Türkiye’de bugün yaşanan sorunların yaşanmayacağını iddia etti. Türk milletinin kendisi için neyin doğru, neyin yanlış olduğuna karar veremediğini iddia eden İnce, millet için ‘cahil’ ifadesini kullandı.

“Cumhuriyet demokrasiye 25 yıl erken geçti” diyen İnce, Türkiye’ye demokrasiyi getiren 1950 seçimlerini yapmanın hata olduğunu söyledi.

TÜRKÇE EZAN ÇAĞRISI

Ezanın Türkçe okunması gerektiğini söyleyen İnce, Demokrat Parti’nin ezanı Arapçaya çevirmesinin hata olduğunu iddia etti. Ezanı Arapça okumanın Arap milliyetçiliği olduğunu söyleyen İnce, 14 Mayıs 1950’de Cumhuriyet’in dondurulduğunu iddia etti.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir