CHP’li Fikri Sağlar İBB’nin ulaşım zammını protesto eden öğrencilere ‘edepsiz’ dedi

CHP'li eski Kültür ve Turizm Bakanı Fikri Sağlar, uzaklaştırıldığı partisine geri dönmek için taklalar atmaya devam ediyor.

featured

CHP’li eski bakan Fikri Sağlar, istenmediği partisine geri dönmek için sosyal medyada skandal açıklamalar yapmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde ırkçılığı deneyen Sağlar, bugün de Ekrem İmamoğlu yalaklığına soyundu.

ÖĞRENCİLER TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

İstanbul’da dün toplu ulaşıma üçüncü kez zam yapıldı. Yüzde 40 oranında yapılan zamla birlikte tam abonman ücreti 430 TL’den 602 TL’ye, öğrenci abonman ücreti 78 TL’den 109 TL’ye yükseldi. Toplu ulaşıma yapılan zamma tepki gösteren bir grup İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) önünde toplanarak protesto gösterisi yaptı.

Mecidiyeköy metrobüs durağında bir araya gelen bir grup üniversite öğrencisi, İBB’nin toplu ulaşıma yaptığı yüzde 40 zamma alkışlarla tepki gösterdi.

“Akbil basma turnikeden atla” ve “ulaşım hakkı engellenemez” sloganları atan grup, turnikelerden atlayarak metrobüse yürüdü.

Öte yandan Kadıköy Uzunçayır metrobüs durağında da bir araya gelen bazı öğrenciler, ulaşım zammına tepki gösterdi.

Bu arada, Türkiye Komünist Partisi (TKP) İstanbul İl Başkanlığı üyeleri ile Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyeleri dün farklı saatlerde Söğütlüçeşme ve Mecidiyeköy metrobüs duraklarında toplanarak, toplu ulaşıma yapılan zammın geri alınmasını istemişti.

TEPKİ GÖSTEREN ÖĞRENCİLERE ‘EDEPSİZ’ DEDİ

CHP’li eski bakan Fikri Sağlar, Twitter hesabından yaptığı açıklamada İBB’nin ulaşım zammını protesto eden öğrencileri hedef alarak skandal ifadeler kullandı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir