CHP’li Engin Altay: “Mafya uzantılarının tehditlerine, CHP pabuç bırakmaz”

featured

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Meclis’te gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Alaattin Çakıcı’nın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan mektubuyla ilgili konuşan Altay, “Mafya uzantılarının tehditlerine CHP pabuç bırakmaz. CHP Genel Başkanı’nı tehdit etmek, Türkiye’de milyonları tehdit etmek demektir. Bunlar bize vız gelir tırıs gider” dedi.

Kanal İstanbul Projesi’nin, bir devlet politikası değil, “bir şahsım politikası olduğunu” vurgulayan Altay, projenin, 2020 ve 2021 yılı bütçelerinde yer almadığını ifade etti. Altay, bunun, bir rant ve Lale Devri projesi yapmaya yönelik olduğunu belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, görevini yaparken ne idari ne adli hiçbir soruşturmadan çekinmeyeceğini, İstanbul halkının hak ve menfaatlerini korumaya devam edeceğini belirten Altay, “İmamoğlu’nun görevi, İstanbul’un yeşilini, doğasını, su kaynaklarını korumak, temiz tutmak ve geliştirmektir. Bu görevine devam edecek” dedi.

Altay, hiçbir soruşturmanın, başta Kılıçdaroğlu olmak üzere hiçbir CHP’liyi doğru bildiği yoldan döndüremeyeceğini, projenin olumsuz yönlerini anlatmaya devam edeceklerini söyledi.

‘BİLİM KURULU’NUN TAVSİYELERİ AÇIKLANSIN’

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, Bilim Kurulu ile AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında kaldığını dile getiren Altay, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bilim Kurulu ne önerdi, önerisi ne kadar kabul gördü? Bilim ne emrediyorsa yürütme, yasama onu yapmıyorlarsa burada 83 milyonun hayatıyla kumar oynanmak vardır. Görünen o ki, Bilim Kurulunun önerileri budanarak hayata geçirilmeye çalışılmış. Kovid-19 nedeniyle yeni sınırlamalar hayata geçirildi. Bilim Kurulu ile Cumhurbaşkanı arasına sıkışmış bir sağlık bakanı görevini doğru yapamaz. Derhal Bilim Kurulunun, hükümete neleri tavsiye ettiğini kamuoyuyla paylaşma zorunluluğu vardır.

Maalesef Bilim Kurulunun dinlenmemesi; sağlık çalışanlarının çığlığına kulak verilmemesi; maske, aşı, ilaç ve test dağıtımındaki beceriksizlikler, karantina süreçlerinin doğru yönetilememesi bugün karşımıza çıkan vahim tabloyu doğurdu. Amacımız üzüm yemek, bağcı dövmek değil. Sayın Cumhurbaşkanı’na sesleniyorum: Sen bu işleri bilmezsin, bu işleri bilenlere, Bilim Kuruluna ve Sağlık Bakanı’na bırak. İş adamlarıyla toplantı yapıp da Bilim Kurulu kararlarını tırpanlama. Ne gerekiyorsa o yapılsın, gerekirse kesintisiz 14 gün karantina yapılsın, bu arada büyük devlet olma özelliğini de göstererek kimseyi de aç açık bırakma.”

‘ERDOĞAN DÜMEN KIRIYOR’

CHP’li Altay, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “acı reçete”den bahsettiğini anımsatarak, “Acı reçete için Sayın Erdoğan’a bir tavsiyem var; iğneyi kendine batır, çuvaldızı başkasına. Orta yere bir acı reçete koyacaksan, zam, kıyım, kazanılmış hakları geri alma, faize yöneleceksen önce iğneyi kendine batıracaksın” diye konuştu.

Erdoğan’ın, “varlıkla sınanma konusunda iyi bir sınav vermediğini, KKTC’nin kuruluş yıl dönümüne 7 uçak ve bir orduyla gitmenin varlıkta iyi sınanmamak” olduğunu belirten Altay, Erdoğan’a yapmasını önerdiği tasarrufların hayata geçirilmesi halinde acı reçeteyi kabul edeceklerini dile getirdi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir