CHP’li Engin Altay’ın ‘Zeytin işleme tesisi inşa edeceğiz’ diye izin alarak kaçak villa diktiği ortaya çıktı

CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, tarım ve yeşil doğa için birçok dev projeye imza atan hükümeti eleştirilerine son vermek bilmedi. CHP'li Altay'ın, İzmir'in Karaburun ilçesi Mordoğan Mahallesinde mülkiyeti Sinoplu bir hemşehrisine ait tarım alanına villa yaptırdığı ortaya çıktı

featured

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay için yapılan kaçak villaya ‘Zeytin işleme tesisi’ yalanıyla inşaat izni alındığı ortaya çıktı. İzmir Tarım İl Müdürlüğü, arazideki yapılaşma ile ilgili inceleme başlattı.

Tunç Soyer’den sonra CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay için yapılan kaçak villaya da ‘Zeytin işleme tesisi’ yalanıyla inşaat izni alındığı ortaya çıktı. Tapuda “zeytinlik” olarak görünen 10 bin 164 metrekarelik araziye inşa edilen kaçak villa için Tarım İl Müdürlüğü’nden ‘Zeytin işleme tesisi inşa edeceğiz’ denilerek izin alındığı belirlendi

SABAH’IN, CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay’ın, Urla’da havuzlu süper lüks kaçak villa yaptırdığına ilişkin haberi, İzmir’in gündemine bomba gibi düştü.

BİRİ ENGİN ALTAY’IN

AK Parti Karaburun İlçe Başkanı Adem Avcı, İzmir’in Karaburun ilçesi Mordoğan Mahallesi’nde tapuda zeytinlik olarak işli olan alana 400 metrekare alan üzerine inşa edilen yapıların yasa ve yönetmeliklere aykırı olduğunu söyledi.

Avcı, “Bu yapılan zeytin tesisi falan değil tek çatı altında inşa edilen 4 süper lüks villa” dedi. AK Partili Adem Avcı, arazi üzerine yapılmakta olan 4 villadan birinin, CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay’a ait olduğu konusunda ısrarcı.

Geçtiğimiz günlerde Karaburun’da bir kamu görevlisinin sattığı arazi ile ilgili açıklama yapan CHP İzmir milletvekilleri Murat Bakan ve Sevda Erdoğan Kılıç’a seslenen Avcı, “Bu konuda ne diyecekler, nasıl cevap verecekler merak ediyorum” dedi.

İHBAR KABUL EDİLDİ

Haberi ihbar kabul eden İzmir Tarım İl Müdürlüğü, tapuda Karaburun ilçesi Mordoğan Mahallesi’ne kayıtlı 10 bin 164.69 metrekare büyüklüğündeki 289 ada 34 parselle ilgili inceleme başlattı

İnceleme kapsamında önümüzdeki günlerde tarım il müdürlüğünden bir ekibin havuzlu villaların bulunduğu araziye gidip yerinde inceleme yapacağı öğrenildi. Şimdi tüm gözler Tarım İl Müdürlüğü’ne çevrildi. Yapılan incelemenin ardından yasa ve yönetmeliklere aykırı imalat tespit edilirse ileriki süreçte kaçak imalatların yıkımı söz konusu olabilecek.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir