CHP’li deprem uzmanı Ahmet Ercan, Lütfü Savaş’ın açtığı Rönesans Rezidans’ı aklamaya çalıştı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde en büyük hasar alan kentlerin başında gelen Hatay'da Rönesans Rezidans'ta en yüksek can kaybı yaşanmıştı. Prof. Özgün Ahmet Ercan, Rönesans Rezidans ile ilgili flaş bir açıklama yaptı. Prof. Ercan, yüzlerce kişiye mezar olan rezidansın aslında sağlam olduğunu ancak bina önüne 'dilatasyon' konulmaması nedeniyle yıkımın gerçekleştiğini açıkladı.

featured

Kahramanmaraş merkezli depremlerde en büyük hasar alan kentlerin başında gelen Hatay’da Rönesans Rezidans’ta en yüksek can kaybı yaşanmıştı. Prof. Özgün Ahmet Ercan, Rönesans Rezidans ile ilgili flaş bir açıklama yaptı. Prof. Ercan, yüzlerce kişiye mezar olan rezidansın aslında sağlam olduğunu ancak bina önüne ‘dilatasyon’ konulmaması nedeniyle yıkımın gerçekleştiğini açıkladı.

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan sosyal medya hesabından önemli açıklamalarda bulundu. Hatay’daki en yüksek sayıda can kayıplarının yaşandığı Rönesans Rezidans’ın çökme nedenini açıklayan Prof. Ercan, binanın sağlam olduğunu, ancak bina önüne ‘dilatasyon koyulmaması’ nedeniyle yıkımın gerçekleştiğini belirtti.

Benzer Haberler
26980BE7-D3F5-4352-A152-22F2368775A5
Lütfü Savaş’ın kefil olduğu ‘toplu mezar’ Rönesans Rezidans’ın reklam filmi ortaya çıktı
ronesans-rezidans-hatay
Hatay’da yıkılan, Lütfü Savaş’ın açtığı Rönesans Rezidans ile ilgili dehşete düşüren ayrıntı
mehmet-yaşar-coskun-tutuklandi
Hatay’da yıkılan Rönesans Rezidans’ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun tutuklandı

“YAPI SAĞLAM ANCAK…”

Antakya’da TMMOB ile yıkıma ilişkin ayrıntılı inceleme yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti:  “Akşam Antakya’nın TMMOB oda temsilcileri, belediye başkanı, gönüllülerle Defne’de sobalı bir çadırda, 4 saat çok verimli geçen teknik bir toplantı yaptık. Deprem, oluşumu, etkileri, toplumsal, tinsel (ruhsal) boyutu, göçüklerin nedenlerini ayrıntılı inceledik. Antakya’daki, TMMOB toplantısında iki bodrumlu, arkaya kapaklanan Rönesans yapısının sağlam olduğu, ancak bodrumların L biçimli olup, yapı birleşim yeri boyunca, önde dilatasyon koyulmaması nedeniyle yıkıldığına karar verdik.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir