CHP’li belediyeler PKK istihdam bürosuna mı dönüştü? Mersin, İstanbul, İzmir…

Mersin'de polis memuru Sedat Gezer'in şehit olduğu hain saldırı sonrasında PKK'lı terörist Zozan Tolan kod adlı Dilşah Ercan'ın CHP'nin sözde tutuklu gazeteciler raporunda savunulduğu ortaya çıktı. Hain saldırının bir hafta öncesinde ise CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde PKK terör örgütü ile iltisaklı 10 isim gözaltına alınmış, 3 kişi tutuklanmıştı.

CHP’nin arasına mesafe koyamadığı PKK ile olan gönül bağı, CHP’li belediyeleri PKK’nın istihdam merkezi haline getirdi. Kandil’de eğitim almış teröristlerin istihdam edildiği İstanbul, Mersin, İzmir gibi CHP’li belediyeler kamu güvenliği için tehdit haline geldi.

MERSİN KANDİL’İN İSTİHDAM MERKEZİ OLDU

Geçtiğimiz ay İçişleri Bakanlığı, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri personeli arasında 33 kişinin PKK/KCK, 5 kişinin FETÖ/PDY ve 2 kişinin de Hizbullah terör örgütü mensubu olduğu gerekçesiyle gözaltına alındığını, 14 kişinin adli makamlarca tutuklandığını ayrıca PKK/KCK terör örgütü içerisinde faaliyet yürütmekte iken ölen ya da terör suçlarından tutuklu/hükümlü bulunan şahısların yakınlarından 33 kişinin halen Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde çalıştığını açıklamıştı.

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz ise , ‘Türkiye için milli güvenlik sorunudur’ dediği Vahap Seçer’in geciktirilmeksizin Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığından el çektirilmesi gerektiğini ifade etmişti.

İBB’DE PKK OPERASYONLARI

Mersin’den hemen önce ise yine CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde yapılan PKK operasyonları Türkiye gündemini sarsmıştı. Kandil’de silahlı eğitim almış teröristlerin ve PKK’nın sözde Diyanet oluşumu DİAYDER hocalarının İBB’de işe alındığının ortaya çıkması üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından İBB’ye soruşturma başlatılmıştı.

TERÖRİSTLER İBB’DEN YAKA PAÇA ALINDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) Sosyal Hizmet Uzmanı olarak görev alan 30 yaşındaki Şafak Duran‘ın, terör örgütleriyle bağlantısı tespit edildi.

Duran’ın bu bağlantısı ise 2016 yılında Şırnak’ta PKK/KCK terör örgütü üyelerinden elde edilen dokümanlardan belirlendi.

PKK KAMPINDA SİLAH TUTTU

Dokümanlarda Duran’ın kırsal alanda elinde uzun namlulu silahla çekilmiş fotoğrafları ve diğer teröristlerle beraber yer aldığı kareler görüldü.

Terorist 2676

İBB BİNASINDA GÖZALTINA ALINDI

Gelişmelerin üzerine harekete geçen güvenlik güçleri geçen aylarda İBB’ye ait olan bir binaya operasyon düzenledi. Terörist Duran, çalıştığı binada gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

 

İBB ve PKK arasında köprü! CHP’li belediyelerin yardım yağdırdığı DİAYDER nedir?

İZMİR BÜYÜKŞEHİRDE PKK’LI YÖNETİCİLER

CHP ile PKK’nın istihdam işbirliğini gözler önüne seren bir olay da İzmir’de yaşanmıştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Sosyal Projeler Dairesi’nde görev yapan ve silahlı terör örgütü PKK/KCK’nın mali yapılanmasında yöneticilik yapan Mustafa Demir, İzmir’de saklandığı evde geçtiğimiz ay yakalanmıştı.

Mustafa Demir, Diyarbakır’da HDP yönetimindeki Kayapınar Belediyesi’nde Başkan Yardımcılığı ve Özel Kalem Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 2013’te yapılan KCK operasyonuyla gözaltına alındı ancak serbest bırakıldı. Devlet memuru kadrosunda olan Demir, 2019 seçimlerinden sonra Çiğli Belediyesi’ne geçiş yaptı. Bu süreçte Ekim 2019’da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i de ziyaret eden Demir, fotoğraflı bir paylaşım yaparak, “Güleryüz ve samimiyetinden dolayı başkanımıza teşekkürler” notunu düştü. Demir, 2020 yılı sonlarında Büyükşehir Belediyesi’ne transfer oldu. Teknisyen olduğu belirtilen Demir, Sosyal Projeler Daire Başkanlığı’nda görevlendirildi.

‘KARAYILAN TALİMATI’

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada yapılan ilk açıklamada, terör örgütü adına ekonomik-mali alan yapılanmasına bağlı olarak banka hesap hareketleri ve MASAK analiz raporları, tanık beyanları, dijital araştırma sonuçları ve HTS analiz raporlarının incelendiği kaydedilmişti.

Zanlıların, terör örgütünün gerek örgütsel faaliyetlerinde kullanılmak gerekse de öldürülen ya da yaralanan terör örgütü mensuplarının ailelerine yardımda bulunmak amacıyla örgüt adına mali kaynak temin ederek örgütsel faaliyette bulunduklarına dair deliller elde edildi. Şüphelilerin PKK/KCK’nın ekonomik yapılanmasında yer aldıkları, örgüt adına kara para akladıkları ve örgüt elebaşlarından Murat Karayılan’ın talimatlarıyla hareket ettikleri de iddialar arasında yer aldı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir