CHP’li Altay: “Enis Berberoğlu’nun milletvekilliği sürüyor”

featured

Altay, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Altay, Anayasa Mahkemesi’nin milletvekilliği düşürülen Enis Berberoğlu kararına ilişkin konuştu. Berberoğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin TBMM sürecini hatırlatan Altay, “Yer TBMM. Tarih 4 Haziran. Ben de o tarihte Genel Kurul’da nöbetçiydim ve itiraz ettik. ‘Enis Berberoğlu’nun Anayasa Mahkemesi’ne bir başvurusu var. Bir hak ihlaline yol açmayalım. İç hukuk yolları tükenmiş değildir’ dedik. Bunun bir hukuk skandalı olduğunu ısrarla söyledik” dedi.

DÜN YENİDEN MİLLETVEKİLİ OLMUŞTUR

Altay, dün Anayasa Mahkemesi’nin Berberoğlu hakkında verdiği ‘ihlal’ kararıyla, bir kez daha haklı olduklarının ortaya çıktığına vurgu yaparak, “Anayasa Mahkemesi’nin vermiş olduğu kararla, milletvekilliği düşürülen Berberoğlu dün itibarı ile yeniden milletvekili olmuştur. CHP’nin 138 olan milletvekili sayısı dün itibarıyla 139’dur. Berberoğlu, milletvekilliğini sürdürmektedir. Efendim, ‘Anayasa Mahkemesi’nin kararları geriye yürümez.’ Enis Berberoğlu kararı bir işlemi iptal kararı değildir. Anayasa Mahkemesi’nin kararı ihlal kararıdır. Anayasa Mahkemesi kararları Resmi Gazete’de yayımlanır. Yasama, yürütme ve yargı organlarını, idari makamları ve gerçek tüzel kişileri bağlar. Yapacak çok fazla bir şey yok. TBMM’de okutulan sözde kesinleşmiş hüküm nerede? 4 Haziran’dan bugüne kadar yaşadığı mağduriyetin giderilmesi bu Meclis’in ve Meclis Başkanı’nın namus borcudur. Bu ayıbı hep birlikte gidereceğiz” ifadelerini kullandı.

“RANDEVU TALEP ETTİK”

Anayasa Mahkemesi’nin Berberoğlu hakkında verdiği, ‘ihlal’ kararına ilişkin Meclis Başkanı Mustafa Şentop’dan randevu talep ettiklerini belirten Altay, milletvekilliği düşürülen Berberoğlu’nun mağduriyetinin giderilmesi için neler yapılacağını konuşacaklarını aktardı. Engin Altay, “TBMM Başkanı’ndan bir randevu talep ettim, Ankara dışında olduğu iletildi. Önümüzdeki hafta için talebimi yineledim. İki avukat arkadaşım ile gideceğim. Yaşanan mağduriyetin nasıl giderilmesi gerektiğini konuşmak için randevu talep ettik. Pazartesi ya da salı günü bu görüşmeyi gerçekleştireceğiz” diye konuştu.
Altay, ‘Berberoğlu Meclis’e’ sloganı başlattıklarını ifade ederek, “Hakkaniyeti olan herkese bu çağrıyı iletiyorum. Gerek sosyal medyada gerek normal ortamlarda dillendirilmesi için bir demokrasi ödevi olduğunu, bu çağrıyı herkesin yapması gerektiğini duyuruyorum” dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir