Terörist mi milletvekili mi? CHP’li Ali Mahir Başarır, mahkeme heyetine saldırdı

Yalova’da Belediyesinin gelirlerinin büyük çoğunluğunun usulsüz bir şekilde başka bir hesaba aktarıldığının tespiti sonrası başlatılan soruşturmalar kapsamında görevden alınan CHP’li Belediye Başkanı Vefa Salman’ın yargılanmasına devam edildi. Davayı takip eden CHP üst yönetimi ve Milletvekilleri, Salman’ın tek başına yargılanma talebini reddeden mahkeme heyetine bağırarak saygısızlık yaptı. Özellikle duruşmayı izleyen CHP'li Ali Mahir Başarır, mahkeme heyetine saldırmaya kalkıştı. Heyete bağırıp çağıran Başarır’ın görüntüleri tepki çekti.

featured

Yalova Belediyesi Yolsuzluk ve Zimmete para geçirme davasının 9. duruşması bugün Yalova 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde yapıldı.

AVUKATI GÖREVE İADESİNİ İSTEDİ

Tutuksuz yargılanan ve görevinden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Vefa Salman’ın avukatı Deniz Baykal ise yaptığı savunmasında şunları söyledi;

“Müvekkilim Vefa Salman suçsuzdur. Görevine iade edilmesi gerekmekte. Bilirkişi raporunda, Vefa Salman ve arkadaşlarının suçu olmadığı belirtilmekte.

Yalova halkının iradesine ipotek koyuldu ve bunun kaldırılması gerekiyor. Salman, hakkında dosyalarda raporlarda bir suçlama yapılamamıştır.

Yargılamanın sürüncemede bırakılmaması için bir an önce Adalet diyoruz. Dosyanın tevkinin gerçekleştiğini görüyoruz. Yargılamanın tek olmalı ve Vefa Salman’ın tek yargılanmasını diliyoruz.”

MAHKEME TALEBİ REDETTİ CHP’LİLER SALONU KARIŞTIRDI

Yolsuzluk iddiasıyla görevinden uzaklaştırılan CHP’li eski Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın göreve iadesi talebi mahkeme tarafından reddedildi.

Bunun üzerine CHP’li yöneticiler ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, mahkeme heyetine bağırarak itiraz etti.

Başarır mahkeme heyetine “Bu yaptığınız doğru değil, burada adalet falan yok” diyerek sert tepki gösterdi. CHP heyeti ardından mahkeme salonunu terk etti.

CHP’Lİ VEKİL BAKANLIK ÖNÜNDE PANKART AÇTI

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Salman’ın görevine iade edilmemesine tepki gösterdi. İçişleri Bakanlığı önünde beraberindeki heyetle birlikte “Adalet ne zaman gelecek, Vefa Salman göreve” yazılı pankart açan Torun, bahse konu fotoğrafları sosyal medyadan da paylaşarak Salman’ın göreve iade edilmesini istedi.

NE OLMUŞTU?

Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 32 ihale dosyasında usulsüzlükler tespit edilmiş, ayrı hesaplarda yapılan inceleme sonucunda, zimmete geçirilen para miktarının ise 20 milyon 739 bin 664 lira 80 kuruş olduğu ortaya çıkarılmıştı.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman için yakalama kararı

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir