CHP’den Erdoğan’a: “CHP tek adam partisi değil, gereği yapılır”

featured

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, CHP’de dört ilçe yönetiminde yaşandığı belirtilen taciz iddialarına ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a “CHP, tek adam partisi değil. CHP Genel Merkezi’ne ulaşan herhangi bir şikayet büyük bir titizlikle incelenir ve gereği yapılır. Adı geçen iddialarla ilgili CHP, üzerine düşeni yapmıştır. Asla taviz vermeden, sıfır tolerans ile davranmıştır. Kadına yönelik şiddete ve tacize sıfır tolerans politikası CHP için birinci önemde olmuştur” yanıtını verdi.

Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’de dört ilçe yönetiminde yaşandığı belirtilen taciz iddiaları için “CHP’de daha önce de benzer örneklerine rastlanan, artık kendi taraftarlarını bile isyan ettiren tecavüzlere sessiz kalan zihniyetin kadın hakları konusunda söyleyecek hiçbir sözü olamaz” ifadesini kullanması üzerine CHP’den yanıt Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’dan geldi.

CHP Genel Merkezinde basın toplantısı düzenleyen Salıcı, şöyle konuştu:

“Kendi sorumluluklarını örtmek isteyen iktidarın en üst düzeyden bu konuyu konuşması nedeniyle bu açıklamayı yapma ihtiyacı doğdu. Adı geçen iddialarla ilgili CHP, üzerine düşeni yapmıştır. Asla taviz vermeden, sıfır tolerans ile davranmıştır. Kadına yönelik şiddete ve tacize sıfır tolerans politikası CHP için birinci önemde olmuştur. CHP, tek adam partisi değil. CHP Genel Merkezi’ne ulaşan herhangi bir şikayet büyük bir titizlikle incelenir ve gereği yapılır. Mağdurların ikincil bir şekilde mağdur olmamalarını sağlayacak şekilde süreci yürütmüştür.

Ortada bir iktidar var. Kadına karşı işlenen suçlarda ağır bir dosyaları, vahim bir geçmişi olan siyasi parti. İstanbul Sözleşmesi’ne karşı çıkanların aleni bir şekilde televizyonlarda konuştuğu bir siyasi iktidarın kadın cinayetleri konusunda istikamet vermeye kalkması, onların acziyetini gösterir.

Mağdurun siyasi parti üyesi olmasını bir kenara bırakalım. Kadına karşı şiddet meselesinden bakalım. İktidarın yapmış olduğu siyasi dil tamamen ortadan kalkıyor. Daha önce CHP’li milletvekilleri araştırma önergeleri verdi. AKP reddetti. Madem reddediyorsunuz ama bu toplumsal mesele. Siyaset dışında bırakalım. Siz verin. Yasa tekliflerinizi desteklemeye hazırız.

Sizin farklı bir bakış açınız var. Sizin döneminizde rakamlar rekor seviyeye ulaşmış durumda. CHP’ye yönelik bu sözleri söyleyecek sözleri bulamamaları gerekir. CHP’nin siyaseti, geçmişte, bugün de ve önümüzdeki süreçte çok açık ve nettir. Disiplin kurulları hızlı şekilde işler. AKP’li siyasetçilere Ensar Vakfı’nda yaşanılanları, erkek çocuklarına yapılan tacizlerinden sonra bakanlarının ‘bir kereden bir şey olmaz’ sözlerini anımsatalım. CHP’nin yüzü ak, kendi pozisyonunu ifade etmekten gocunmayacaktır.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir