CHP’de “kurultay savaşları” başladı! Kılıçdaroğlu’nun koltuğu için yeni isimler

28 Mayıs'taki ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimine 4 gün kalmasına rağmen CHP'de gündem seçim değil 'kurultay' savaşları. Seçim sonrası birden fazla grubun 20 yıldır her seçimde yenilen Kılıçdaroğlu'na karşı aday çıkaracağı gelen bilgiler arasında.

featured

Türkiye 14 Mayıs’ta sandık başına giderek Cumhur İttifakı dedi. İkinci tur seçimlerinden umudu kalmayan CHP’de gözler kurultaya çevrildi. Kurultayda genel başkanlık yarışının yaşanacağı, Kılıçdaroğlu ismine birçok ismin karşı çıkacağı öğrenildi.

PARTİ İÇİ MÜCADELE ŞİMDİDEN BAŞLADI

Cumhurbaşkanlığı seçiminde 2. tur yapılmadan parti içi mücadele başladı. 2. tur seçimlere gidilirken arada büyük fark olduğunu, Kılıçdaroğlu’nun milliyetçi söylemlerinin de inandırıcı olmayacağını, sonuç almaya yetmeyeceğini kaydeden CHP içindeki gruplar 15 Mayıs gününden itibaren kurultay hazırlıklarına başladı.

CHP olağan kurultayının 2020 yılından beri yapılmadığını, ertelendiğini vurgulayan CHP içindeki gruplar, “Seçimlerden yenilgiyle çıktık. Kılıçdaroğlu’nun adaylık ısrarı ile Erdoğan yeniden seçildi. Üstelik CHP’lilerin oylarıyla SP, DEVA, Gelecek ve DP’ye 40’a yakın milletvekili verdik. Yemin töreninden sonra CHP’nin Meclis’teki sayısı 130’a kadar düşecek. Bu geçen dönemin altında bir sayı. Birileri bunun hesabını vermek zorunda. Bu nedenle yapılacak ilk iş ertelenen kurultayın hemen toplanmasıdır.” görüşünü dillendiriyorlar.

KILIÇDAROĞLU GÖREVİ BIRAKACAK MI?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yakın çevresi Kılıçdaroğlu’nun görevi bırakmayacağı görüşünde.

Kılıçdaroğlu’na çok yakın isimlerden Erdoğan Toprak’ın, Kılıçdaroğlu’na “Yüzde 45 oy aldık. Bu CHP tarihindeki en yüksek oydur. Böyle bir oy almış kişinin CHP Genel Başkanlığını bırakması hiçbir şekilde doğru değil.” dediği konuşuluyor.

Kılıçdaroğlu’nun yakın çevresinde bulunan diğer isimlerin de benzer gerekçelerle Kılıçdaroğlu’na istifa etmemesi ve göreve devam etmesi konusunda telkinde bulundukları, Kılıçdaroğlu’nun da aynı görüşte olduğu ifade ediliyor.

KULİSLERDE İMAMOĞLU SESLERİ

CHP’de yoğun çalışma yapan isimlerin başında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu geliyor. İmamoğlu’nun CHP Genel Başkanlığı için çalışmalarını yoğunlaştırdığı, başta Erdoğan Toprak olmak üzere Kılıçdaroğlu’nun yakın çevresinin de bu konuda Kılıçdaroğlu’nu bilgilendirdikleri ifade ediliyor.

Gelişmelerle ilgili olarak bilgi veren CHP’li kaynaklar, şunları aktardı:

“İmamoğlu seçim sürecinde bütün gücüyle çalıştı. Kılıçdaroğlu kadar miting yaptı. Kılıçdaroğlu’na tam destek oldu. Bunu genel başkanlık için yaptı. Kazanamayacağını o da biliyordu. Ama sonuna kadar kazanması için uğraştı. Sonuç başarısız oldu. Şimdi ikinci aşamaya geçiyor. Şu anda Kılıçdaroğlu’nun yakın çevresi hedefte. Tuncay Özkan, Erdoğan Toprak ve diğer bazı isimler. 29 Mayıs’ı bekliyorlar. 29 Mayıs’tan sonra Kılıçdaroğlu’ndan istifa etmesini isteyebilirler. Belki bu kamuoyu önünde yapılmayacak. Anlaşma ile sonuç almaya çalışacaklar. Olmazsa açık hedef alarak Kılıçdaroğlu’nu zorlayacaklar.”

Bu arada, Ekrem İmamoğlu’nun, CHP Genel Başkanlığına oynamak için ciddi bir bütçe ayırdığı da iddia ediliyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir