CHP’de iç savaş! İmamoğlu koltuğu kapmasın diye Kılıçdaroğlu’ndan taviz üstüne taviz

Seçim hezimeti sonrası faturasyı MYYK'ya keserek görevlerinden istifa ettiren Kılıçdaroğlu koltuğunu kaptırmamak için taviz üstüne taviz veriyor. İmamoğlu'na yakın isimleri parti içine yerleştirerek Kurultay'da İBB Başkanı'yla yarışmak istemeyen Kılıçdaroğlu'nun daha çok taviz vermesi bekleniyor.

featured

Seçimlerin ardından büyük bir hezimete uğrayan CHP’de geçen perşembe günü 17 üyenin istifasıyla sonuçlanan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından gözler yeni yönetim kadrosuna çevrilirken, koltuk kapma yarışı da başladı.

KILIÇDAROĞLU BİLETİ MYK’YA KESTİ

Yeni yönetimin belirlenme sürecinde bazı aday isimlerin, kendini yönetim kadrosuna dahil ettirebilmek için günlerdir kulis yaptığı belirtildi.

Cumartesi günü Parti Meclisi’ne (PM) başkanlık eden Kılıçdaroğlu’nun yeni MYK’yı belirleme sürecinde adı kulislerde geçen bazı isimlerin lobi faaliyeti yürüterek koltuk savaşına girdiği öne sürüldü.

İMAMOĞLU CHP’DE KONTROLÜNÜ ARTIRIYOR

Öte yandan son dönemde Kılıçdaroğlu ile sık sık görüşen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu’nun da parti üzerindeki kontrolünü yavaş yavaş artırması dikkati çekti.

Meclis’te CHP’nin grup başkanvekilliğine atanan isimlerden olan Gökhan Günaydın, İmamoğlu’na yakınlığı ile biliniyor.

MYK’DA İMAMOĞLU’NA YAKIN İSİMLERİN YER ALACAĞI KESİN

Sabah gazetesinin iddialarına göre; geçmiş dönemde Kılıçdaroğlu’na muhalif söylemleriyle ön plana çıkan Günaydın’ın, bu göreve getirilişinde İmamoğlu’nun büyük rol oynadığı ifade edildi.

Yeni atanacak MYK’da da İmamoğlu’na yakın isimlerin olmasına kesin gözüyle bakıldığı aktarıldı.

Genel başkanlık yarışında İmamoğlu’nu karşısında rakip olarak görmek istemeyen Kılıçdaroğlu’nun, ilerleyen süreçte yeni tavizler verebileceği kaydedildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir