CHP yönetimi, Barzani’nin kanalında ‘özerklik’ isteyen Nuşirevan Elçi için ‘Bizi bağlamaz’ dedi

Barzani'nin kanalına Kürtçe röportaj veren CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Nuşirevan Elçi, "CHP iktidar olmadığı sürece bu sorunu çözemez. Projeleri tabii ki var. Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi diyoruz artık adı özerklik veya başka türlü de konulabilir" demişti. Bu sözler kısa sürede tepki çekerken CHP Sözcüsü Faik Öztrak'dan eleştirilere cevap geldi.

featured

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanı Nuşirevan Elçi’nin Barzani’nin kanalında ‘özerklik’ hakkında açıklamalarda bulunduğu röportaja ilişkin CHP yönetiminden açıklama geldi.

‘PARTİMİZİ HİÇBİR ŞEKİLDE BAĞLAMAZ’

Öztrak konuyla ilgili “Sayın Genel Başkan’ımızın, Parti Sözcüsü olarak benim ve grup başkan vekillerimiz dışında her beyan, ancak şahsi görüşleri yansıtır. Partimizi hiçbir şekilde bağlamaz. Bu konunun partimizde gündemde olmadığını anladığım kadarıyla ilgili danışman ifade etmiş” dedi.

Benzer Haberler
0x0-son-dakika-chp-genel-merkezinde-skandal-kilicdaroglunun-ozerklik-isteyen-danismani-turk-bayraklarini-kaldirtti-1672819146285
Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘özerklik’ isteyen danışmanı Nuşirevan Elçi, CHP Genel Merkezi’nden Türk bayraklarını kaldırttı
nurisevan-elci-pkk
Soros ve Diasporadan sonra sıradaki danışman Kandil’den! Kılıçdaroğlu, Nuşirevan Elçi’yi baş danışmanı yaptı
karayılan
SİHA Sezgin’e yeni kardeş! Nuşirevan Elçi’nin Öcalan paylaşımlarına olay yorum: ‘Murat Karayılan da CHP’ye katılacak’

BARZANİ’NİN KANALINDA ÖZERKLİK İSTEMİŞTİ

Barzani’nin kanalında “CHP’nin şu an Kürt hakları konusundan ne tür bir projesi bulunuyor?” sorusuna yanıt veren Elçi, “Zaten CHP iktidar olmadığı sürece bu sorunu çözemez. Projeleri tabii ki var. Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi diyoruz artık adı özerklik veya başka türlü de konulabilir. Bunun değiştirilmesi gerekiyor zaten. Tüm yetki ve imkanların tek bir yerde toplanması zaten başından beri yanlıştı. Hem Kürtler için hem de diğer halklar için yetkilerin dağıtılması zaten gerekli. Bunun yanı sıra Kürtçe anadilde eğitim konusunda adımların atılması gerekir. Türkiye zaten bugün bunları gerçekleştirebilecek durumda. Belki eskiden kadroları yoktu, imkanları yok, ekonomik gerekçeler vesaire ileri sürebilirler ancak Türkiye bugün bu imkanlara sahip.” ifadelerini kullandı.

BAYRAKLARI KALDIRDILAR

Öte yandan söz konusu röportajda, arka planda yer alan Türk bayraklarının kaldırılması da sosyal medyada gündem olmuştu. Kullanıcılar o görüntüye yorum yağdırmıştı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir