CHP ve PKK medyasından “Diyarbakır’da 14 yaşındaki çocuk işkenceyle öldürüldü” yalanı

Aynı ittifak içinde yer alan CHP ve PKK'ya ait medya kuruluşları, ortak bir yalanla Türk polisine yeni bir iftira daha attı. Diyarbakır'da 14 yaşındaki bir çocuğun 4 polis tarafından işkenceyle öldürüldüğü yalanını servis eden Birgün ve Halk TV'nin provokasyon girişimi çocuğun ailesinin ifadeleriyle ortaya çıktı.

featured

Diyarbakır’daki Nevruz kutlamaları sırasında, 14 yaşındaki bir çocuğun polisler tarafından dövülerek öldürüldüğü yalanı PKK’ya yakın Birgün Gazetesi ve CHP’nin fonladığı Halk TV tarafından servis edildi.

İŞKENCEYE UĞRADIĞI VE ÖLDÜĞÜ İDDİA EDİLEN ÇOCUK GAYET SAĞLIKLI

Halk TV ve Birgün tarafından polislerin işkenceyle öldürdüğü iddia edilen Y.D isimli çocuk ise gayet sağlıklı ve hastaneden taburcu edilmiş durumda. Çocuğun babası Yılmaz Dikan ise PKK kanallarına verdiği röportajda çocuğuna yapılanların yıllardır Kürtlere yapıldığını ve bu politikaların eskiden beridir devam ettiğini iddia etti.

İDDİA YALAN ÇIKTI

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“21.03.2023 tarihinde bazı sosyal medya hesaplarında yer alan “Lice ilçesinde 14 yaşlarında bir çocuğun darp edilerek dere kenarına atıldığı” iddiaları ile ilgili aynı gün Lice Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları ile ilçe Jandarma Komutanlığı tarafından tahkikata başlanılmıştır.

25.03.2023 tarihinde Adli Makamlarca olayla ilgisi olabileceği değerlendirilen (5) personelin mevcutlu olarak hazır edilmesi istenmiş, (2) personel derhal yakalanmış, doktor raporu alarak ilçeyi terk ettikleri anlaşılan (3) personelin ise haklarındaki yakalama kararına istinaden Ankara ili girişinde yakalanmaları sağlanmıştır.

Kamu görevinden uzaklaştırılan (5) personel hakkında müfettiş marifetiyle idari tahkikat yürütülecektir.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir