CHP ve Benenson Strategy Group’un “Afgan videoları” işbirliği!

featured

Eski ABD Başkanı Obama’ya seçim kazandıran Benenson Strategy Group (BSG) ile anlaşma yapan CHP, ajansın yönlendirmesiyle son dönemde sosyal medyadaki gücünü artırdı.

Özellikle Z kuşağı ile etkileşim sağlama konusunda başarısını Barack Obama’ya iki seçim kazandırarak kanıtlayan BSG’nin Türkiye faaliyetleri ise, Z kuşağının CHP’ye yönlendirilmesi ana fikrine dayanıyor. Organize suç örgütü elebaşı Sedat Peker’in her paylaşımında üstüne basa basa “40 yaş altı size sesleniyorum” demesinin ardında da BSG’nin olduğu biliniyor.

CHP’de seçimlerin koordinasyonunu yürüten İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, BSG ile yapılan anlaşmayı şöyle açıklamıştı:

“Artık iletişim, strateji, siyasi mesajlar oluşturma, toplumu analiz etme, öncelik ve tercihlerini saptama vb. konular, global düzeyde ve bilimsel konular. Şu anda, saha çalışmaları büyük ölçüde bitti. BSG’nin, çok farklı araştırma, sorgulama, mesaj oluşturma, yöntemleri var. Bu konuda, sadece ABD’de değil, 30 dolayında ülkede, çok başarılı çalışmalar yapmışlar.”

Afgan videolarının altında BSG var

Çalışmalarını CHP Genel Merkezi’nde yürüten BSG, son dönemde Türkiye’de gündemden düşmeyen, sınırlardan Afgan geçişleri ve mültecilerde nefret uyandırmayı amaçlayan pek çoğu kurgu olan videoların da arkasındaki isim. Bu videolar vasıtasıyla Z kuşağının dikkatini çeken “mülteci sorunu” sosyal medyada çok farklı boyutlara taşınıyor.

Yakın zamanda açılan “Sığınmacı Gündemi” gibi pek çok Twitter hesabının BSG tarafından açıldığı, günde en az 10 defa sığınmacı videoları yayınlayan “Muhbir”, “Aykırı” gibi hesapların da ajansın yönlendirmesiyle CHP Genel Merkezi tarafından fonlandığı iddia edildi.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir