CHP, Şentop’un kapısına Anayasa bıraktı

featured

CHP milletvekilleri, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ile HDP milletvekilleri Leyla Güven ve Musa Farisoğuları’nın vekilliğinin düşürülmesi işlemi nedeniyle Meclis Başkanlığı makamı önünde alkışlı protesto gösterisi yaptı. Vekiller, “Hak, hukuk, adalet” sloganı attı.

Meclis Başkanı Mustafa Şentop ise CHP milletvekilleri gelmeden 1 dakika önce makamından ayrıldı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Anayasa ve Meclis İç Tüzüğünü Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un kapısına bıraktı. Altay, Anayasa’yı kapıya bırakırken “Hâlâ var olduğunu, yürürlükte olduğunu TBMM Başkanı’na hatırlatmaktan büyük üzüntü duyuyorum ama buna ihtiyaç doğdu” dedi.

‘ATATÜRK’E HESAP SORAN MECLİS SARAYDAN TALİMAT ALIR HALE GELDİ’

Daha sonra açıklama yapan Altay, “Bugün demokrasimiz için kara bir gündür; lekeli, ayıplı bir gündür ama bu hiçbir zaman önce CHP Meclis Grubumuzu sonra milletimizi bir karamsarlığa sevk etmemelidir. Bu büyük meclis kurulduğu vakit, kendisini ve Cumhuriyeti kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hesap sorar iken bugün bu meclis, 100. yılında saraydan talimat alır hale gelmişse bu Türk demokrasisi için kara bir gündür. Bu utançla bu meclisin yaşamaması için CHP olarak, ne kadar örselenmiş olsa da ne kadar törpülenmiş olsa da demokrasimizi yaşatmaya, güçlendirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir