CHP’li Rıza Özdemir yaptığı usulsüzlüğü marifet gibi anlattı: ‘İki bin sigortasız Suriyeli çalıştırıyorum’

CHP Gaziantep Kurultay Delegesi Rıza Özdemir'in katıldığı bir Twitter yayındaki itirafları gündeme bomba gibi düştü. Moderatörün, ‘’Suriyeli işçi çalıştırıyor musunuz?’’ sorusuna 'evet' cevabını veren Özdemir, her yıl 2 bin Suriyeli çalıştırdığını söyledi. İşçileri kayıt dışı ve sigortasız olarak çalıştırdığını itiraf eden Özdemir, utanmadan da bu şekilde daha ucuza geldiğini söyledi.

featured

Twitter üzerinden yapılan yayına katılan CHP Gaziantep Kurultay Delegesi Rıza Özdemir’in Suriyeli mültecilerle ilgili sözleri olay oldu. Yayın sırasında moderatörün “Suriyeli işçi çalıştırıyor musunuz?’” sorusuna yanıt veren Özdemir, her yıl 2 bin Suriyeli işçi çalıştırdığını söyledi.

Tarlasında Suriyeli işçileri çalıştırdığını söyleyen Özdemir, “Bende her yıl 1500 – 2 bin Suriyeli işçi çalışır. Hepsi Suriyeli, Türkler çalışmıyor’’ dedi.

Zeydan Karalar’ın göçmen ikiyüzlülüğü! Avrupa’dan fon alırken övdüğü Suriyelileri, paraları tüketince kötülemeye başladı

KAYIT DIŞI OLARAK ÇALIŞIYOR

Modaretör, ‘’CHP iktidara geldiği zaman Suriyelileri ülkelerine geri gönderecek. O zaman ekip biçmekten vaz mı geçeceksiniz?’’ diye sordu. Bunun üzerine konuşan Özdemir, ‘’Hayır, geçmişte olduğu gibi ekip biçmeye devam edeceğiz’’ diye konuştu.

‘DAHA UCUZA GELİYOR’

Özdemir, ‘’Suriyeli işçiler daha ucuza mı geliyorlar?’’ sorusuna, ‘’Evet, daha ucuza geliyorlar’’ yanıtını verdi.

2 bin işçiyi kayıt dışı çalıştırdığını aktaran Özdemir, tarım işçilerinin kayıt dışı çalıştırılmasının suç olmadığını, günlük ve mevsimlik işçilere sigorta yaptırmak zorunda olmadığını, öyle bir kanun olsa dahi kadın ve çocuklarında işçi olarak geldiğini, bunun suç olmadığını dile getirdi.

CHP’nin samimiyetsiz mülteci yaklaşımı! Hedef yaptıkları sığınmacı ikiyüzlülüğü raporda belgelendi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir