CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: “HDP’ye alternatif bir Kürt partisi kurdurmak için harekete geçtiler”

featured

“Alternatif Kürt partisi kurdurmak istiyorlar”

İktidarın Millet İttifakı’nı parçalamak istediğini öne süren Kılıçdaroğlu, “Millet ittifakını parçalamak istiyorlar. HDP’ye alternatif bir Kürt partisi kurdurmak için harekete geçtiler. Bunu iyi biliyorum. İktidar havuz medyasında bize bir şey yapamayacağını anladı. CHP’ye yakın medyaya teklif götürüyorlar. Ben bunu biliyorum. Ayrı bir parti kurmak için ciddi paralar ortaya koyuyorlar. Para hazır gel deniyor” ifadelerini kullandı.

İktidara gelince yapacaklarını sıraladı

İktidara geldiklerinde neler yapacaklarının sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, “Türkiye’de yaşanan ekonomik buhranı 5 yıl içinde atlatmak, artı Türkiye’ye çıta yükselttirmek bizim boynumuzun borcu. Biz bunu yapabiliriz. İktidara geldiğimizin ertesi günü bir basın toplantısı yapıp vatandaşa bize inanın, güvenin, her şeyi sizin için yapıyoruz diyeceğiz. İsrafa, lükse, şatafata izin verilmeyecek. Devlete tasarruf sağlayan bir uygulama getireceğiz. İkinci olarak ekonomik sosyal konseyi çağırıp sorunlarını dinleyeceğiz, çözümlerini söyleyeceğiz. Bu kararları beraber alıp gereğini birlikte yapacağız. Yol, köprü vs. bunları kamulaştıracağız. Ayrıca devlette liyakat esastır, bunun sözünü vereceğiz. Kimsenin siyasi görüşüne, dinin bakılmaksızın kim o işi iyi yapıyorsa ona vereceğiz. Yaşadığımız son depremde de gördük, bunun için süratli bir şekilde kentsel dönüşüm de yapacağız” dedi.

“Türkiye, teröre ağır bedeller veren bir ülke”

Kılıçdaroğlu açıklamalarına şu sözlerle devam etti: “Türkiye’yi yönetseydim, Avrupa’daki tüm devlet başkanlarından İslamofobi kelimelerini kullanmamalarını isterdim. Biz Hristiyan vatandaşların da görüşlerine saygılıyız. Gerçekten de İslamiyet bilime, kültüre değer veren bir inanç. Sadece insana değil, bütün doğaya saygı duyulması gerektiğini söyleyen bir inanç. Tehdit kime yönelirse, bunun çok büyük bir önemi yok. Irak’ta Suriye’de Afganistan’da gördüklerimize tüm Türkiye olarak karşı çıktık. Türbelerin bombalanması, farklı inanç grubundaki insanların öldürülmesi, bunların hepsine karşı çıkmak zorundayız. Gerekirse Avrupa’ya her partinin vekillerinden oluşan bir ekip gönderilmeli. Türkiye teröre ağır bedeller veren bir ülke. Terörün din, kimlik adına yapılmış olması önemli değil, önemli olan burada terörün yok edilmesi”

https://www.youtube.com/watch?v=4RGe-bXhTzw&ab_channel=MAHLUKLAR

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir