CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu akşam yemeğini inşaat işçileri ile yedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da bir inşaatta çalışan işçilerle akşam yemeğinde bir araya geldi. Yemek sonrası işçilerle sohbet eden Kılıçdaroğlu, bir devleti yönetmek için önce planlama yapmak gerektiğini söyleyerek "Her sorun çözülür. Türkiye'nin her alanda üretim yapması lazım" ifadelerini kullandı.

featured

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün akşam Ankara’daki bir inşatta işçilerle birlikte akşam yemeği yedi. Kılıçdaroğlu, oruçlarını açan işçilerle ekonomi üzerine sohbet etti.

Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“‘Gelirim nedir, giderim nedir, hangi yatırımı yapacağım, istihdam nasıl yaratacağım?’ Arkadan bir genç ordusu geliyor bunların işi olması lazım. Bir planlama yapmanız lazım. Siz de planlama yapıyorsunuz, devletin bir özelliği var, yıllık yapmanın yanında 10 yıllık, 15 yıllık, hatta gelişmiş ülkeler, 40-50 yıllık, 100 yıllık planlar yaparlar ve bu planlarını her yıl revize ederler, dünyadaki gelişmelere göre. Bizim de böyle bir kurumumuz vardı. Adı, Devlet Planlama Teşkilatı, kapattılar. Yok böyle bir şey.”

“TÜRKİYE’NİN HER ALANDA ÜRETİM YAPMASI LAZIM”

Tüm bunlara rağmen Türkiye’nin çözülemeyecek hiçbir sorununun olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, “Her sorun çözülür. Türkiye’nin yeniden üretim zinciri içerisine girmesi lazım, her alanda üretim yapması lazım. Gelir dağılımının dengeli olması lazım.”

 

kemal kılıçdaroğlu

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir