CHP’li İbrahim Kaboğlu’ndan cemevi kanununa itiraz: ‘Anayasa ve laiklik ilkelerine aykırı’

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamayla Alevi vatandaşlara yönelik 5 yeni düzenlemenin hayata geçirileceğini duyurmuştu. Bu düzenlemelere ilk itiraz ise yine CHP'den geldi. CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu, cemevlerinin elektrik ve su giderlerinin devlet tarafından karşılanmasını öngören kanun teklifinin Anayasa'ya ve laiklik ilkelerine aykırı olduğunu iddia etti.

featured

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüksek elektrik faturalarına karşı sorun yaşayan Cemevleri ve vakıfların elektrik faturalarının devlet tarafından karşılanması için talimat vermişti.

Erdoğan öte yandan cemevlerinin giderlerinin Kültür Bakanlığı bünyesinde kurulacak yapı ile karşılanacağı, yer tahsisinde ve din adamı istihdamının da devletin himayesinde yapılacağını açıklamıştı.

Alevi vatandaşlara yönelik atılan bu adıma ise ilk itiraz CHP’den geldi.

Ünlü manken ve oyuncu Sinem Üretmen hayatını kaybetti! 90’lı yıllara damga vurmuştu…

CHP BUNA DA KARŞI ÇIKTI

Hazırlıkları tamamlanan yeni adımlara, yıllardır Alevi vatandaşların oylarını almakla övünen CHP karşı çıktı. CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede atılacak adımların Anayasa’ya uygun olmadığını öne sürdü. Kaboğlu Söz konusu teklifin Anayasa’nın 2, 10, 24, 90 ve 136’ncı maddelerine aykırı olduğunu iddia etti.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir