Montaj değil gerçek! CHP Erzurum İl Başkanı Bülent Oğuz’un çaycı kadına tacizin ses kayıtları ortaya çıktı

CHP Erzurum İl Başkanı Bülent Oğuz, yanında çalışan çaycı kadına cinsel taciz ve mobing uyguladığı gerekçesiyle yargılandığı davada 7 yıl 9 ay 22 gün hapis cezasına çarptırıldı. Evli ve 2 çocuk babası 56 yaşındaki Oğuz'un tacizine maruz kalan kadın, parti yönetiminin 'kanıt yok' sözlerinin ardından ses kaydı almıştı. 'Çok hoşuma gidiyorsun. Benimle bir kere beraber ol' şeklindeki ses kayıtlarına montaj diyen Oğuz'un bu iddiası yapılan teknik analizlerle çürüdü.

featured

Tacize maruz kalan 40 yaşındaki S.Y. isimli kadın SABAH’a yaptığı açıklamada “İşin sonu tecavüze gidecekti. Sonra ben hain ilan edildim. Tehdit ettiler. Ses kayıtlarına kumpas dediler. Onurumla oynadılar. Hakkımı helal etmiyorum. Hukuk gereken cezayı verdi. İnşallah hiçbir kadın böyle bir şey yaşamak zorunda kalmaz” dedi.

CHP’de il başkanının 7 yıl hapis cezası aldığı taciz olayıyla ilgili ses kayıtlarının montaj olduğu iddiasının ardından yapılan incelemede kayıtların gerçek olduğu da ortaya çıktı. İşte utandıran taciz konuşmaları ve kayıtlarla ilgili şoke eden ayrıntılar…

GENEL MERKEZ ‘KANIT YOK’ DEYİNCE KAYIT ALMAK ZORUNDA KALDI

Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum İl Başkanlığında yaşanan taciz skandalı geçen yıl Eylül ayında ortaya çıkmıştı. CHP Erzurum İl Başkanlığında çaycı olarak çalışan S.Y., İl Başkanı Bülent Oğuz tarafından tacize uğradığını iddia etti. Oğuz’un yaptıklarını parti görevlilerine anlatan kadın, ‘kanıt yok’ yanıtı alınca ses kaydı almak zorunda kaldı.

Aldığı kayıtta İl Başkanı Oğuz’un S.Y.’ye ‘Çok hoşuma gidiyorsun. Benimle bir kere beraber ol’ dediği öğrenildi. SABAH’ın gündeme getirdiği skandal sonrası İl Başkanı Oğuz, yaptığı açıklamada ses kaydının montaj olduğu ve kendisine kumpas kurulduğunu iddia etti. Olayın ortaya çıkmasının ardından CHP Genel Merkezi, Oğuz’u görevden aldı.

SES KAYITLARI MONTAJ DEĞİL

Bülent Oğuz ses kayıtlarının montaj olduğunu iddia etti. Ancak CHP Erzurum İl yönetiminin durumu öğrendikten sonra yaptığı toplantıda Oğuz’un yönetim kurulu üyelerinden özür dilediği mahkeme tutanaklarında yer aldı. Oğuz’un hem olayı kabul edip hem de ses kayıtlarını inkar etmesini değerlendiren mahkeme, ses kayıtlarını incelemeye gönderdi. Yapılan teknik analiz incelemelerinde ses kayıtlarında herhangi bir montaj veya ekleme olmadığı ortaya çıktı. Erzurum Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada cinsel taciz suçundan yargılanan Oğuz hakkında, mahkeme 7 yıl 9 ay 22 gün hapis cezası verdi.

CHP’deki taciz skandalının perde arkası! Erzurum İl Başkanı Bülent Oğuz, para teklifi reddedilince çılgına dönmüş…

İŞİN SONU TECAVÜZE GİDECEKTİ

Olay sonrası psikolojik sorunlar yaşadığını söyleyen S.Y. SABAH’a yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Ben yaşadıklarımı anlattığımda kimse inanmadı. Gerekli yerlere söyledim hepsi kulaklarını tıkadı.

Artık dayanamadım. İşin sonu tecavüze gidecekti. Sonra ben hain ilan edildim. Tehditler ettiler. Ses kayıtlarına kumpas dediler. Onurumla oynadılar. Hakkımı helal etmiyorum. Hukuk gereken cezayı verdi. İnşallah hiçbir kadın böyle bir şey yaşamak zorunda kalmaz. Hiçbir kadın bu rezilliklere boyun eğmesin”

İŞTE O TACİZ KONUŞMALARININ SES KAYITLARI; BENİMLE BİR KERE BİRLİKTE OL

İL BAŞKANI: Niye istemiyorsun.

KADIN: Başkanım sizle alakası yok. Ben böyle bir insan mıyım?

İL BAŞKANI: Ben diyorum ki benle bir kere beraber ol.

KADIN: Eee canım. Başka bir derdin var mıydı? O nasıl söz öyle.

İL BAŞKANI: Yanlış bir şey olmadığını görebilirsin ben görürüm ayrı bir şey ama niye bu kadar benden kaçıyorsun.

KADIN: Ben öyle bir insan değilim

İL BAŞKANI: Benden hiç duydun mu? Başkasıyla olduğumu görsen ben demem zaten.

KADIN: Ben hayat mücadelesinde bir insanım.

İL BAŞKANI: Ben biliyorum. Yanlış anlama ben senden faydalanayım değil.

KADIN: Faydalanmaya çalışıyorsunuz.

İL BAŞKANI: Saçmalama.

KADIN: Doğruya doğru.

SANA DEMEDİM Mİ! ÇOK HOŞUMA GİDİYORSUN!

İL BAŞKANI: Ben sana baştan söyledim benim hoşuma gidiyorsun. Ben sana demedim mi hoşuma gidiyorsun. Sana demedim mi. Hoşuma gitmesen ben seni ne yapacağım. Gerçekten çok hoşsun.

KADIN: Ben sizinle çalışıyorum onca söylentiye rağmen. Beni çok dışlayanlar oldu. Orada çalışıyorsan sana tecavüz ederler diye ben kimseyi dinlemedim. Ailem akrabam. Adınız çıkmış 9’a.

İL BAŞKANI: Neyim çıkmış neyimiz var ki.

KADIN: Benim numaram herkeste var. Kimse rahatsız etmiyor.

İL BAŞKANI: Ben buna da müsaade etmem. Senden önce 3 bayanla da çalıştım bir tanesine başımı kaldırıp bakmadım ciddi söylüyorum sende ayrı bir şey var çok hoşuma gidiyorsun.

KADIN: Bahane ederek mi eşyaları getirdiniz.

İL BAŞKANI: Hayır bahane etmedim.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir