CHP, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında kararını verdi!

featured

Kentte yaşayan yabancıların su ve katı atık bedellerine on kat zam yapılması için belediye meclisine önerge vereceğini belirtmesi ve bir kadınla ilgili yaptığı cinsiyetçi açıklamalarıyla gündeme gelen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında karar verildi.

YÜKSEK DİSİPLİN KURULU’NA SEVK EDİLDİ

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Tanju Özcan’ın uyarılması talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na gönderilme kararını aldıklarını söyledi.

Öztrak, “Yaptığı yakışıksız açıklamayı kabul etmemiz ve sindirebilmemiz mümkün değil. Kendisi özür diledi, bunu dikkate alarak, yakışıksız açıklamalarda nedeniyle Yüksek Disiplin Kurulu’na uyarılması talebiyle sevkine oy birliği ile karar verildi” dedi.

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz günlerde kentteki yabancıların su ve katı atık bedellerine on kat zam yapılması için belediye meclisine önerge vereceğini belirten Özcan hakkında Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı, ”görevi kötüye kullanma’ ile ‘nefret ve ayrımcılık” suçlarından soruşturma başlatıldı.

Zam tartışması konusunda Özcan şunları söylemişti:

“Arkadaş yardımı kesiyorsun gitmiyorlar. İş yeri ruhsatı vermiyorum diyorsun gitmiyorlar. Biz yeni önlemler almaya karar verdik. Önümüzdeki hafta belediye meclisi var. Yabancı uyruklu kim varsa abonemiz olan, su fiyatlarına, katı atık ücretlerine başta olmak üzere bazı kalemlerde 10 kat zam yapacağız. Türk vatandaşı ile yabancı uyruklu vatandaş aynı fiyattan suyu kullanamayacak. 10 kat suya, 10 kat katı atık vergisi ücretine zam yapacağız. Bunu niye yapıyoruz? Gitsinler istiyoruz. Bu misafirlik uzadı diyoruz artık. Benim elimde yetki yok ki zorla zabıtayla şehrin dışına bırakıp koyayım. Bir ara sınırlar açıldığında biz otobüsler dolusu insan gönderdik. Şimdi de göndermeye hazırız. Hazır Esad da istiyor. Gönderelim gitsin.”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yabancı uyrukluların su faturalarına 10 kat zam yapılacağını açıkladı

BAŞÖRTÜLÜ KADIN ANISI

Zam kararından vazgeçmeyen Özcan’ın katıldığı bir Youtube programında kendisinden tüp bebek konusunda yardım isteyen bir kadın ile ilgili cinsiyetçi ifadeleri sebebiyle ismi yeniden gündeme geldi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Bolu Belediye Başkanı CHP’li Tanju Özcan’ın tepki gören sözlerine ilişkin olarak, “Bu ifadeleri kabul edilemez. Kendisi de özür dilemiştir. Sayın Özcan’ın durumunu MYK toplantımızda değerlendireceğiz” açıklamasını yaptı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın mide bulandıran ‘başörtülü kadın’ anısı! Gülerek anlattı…

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir