CHP’li Bakırköy Belediyesi’nin zabıta ekibinden esnafa biber gazı

Bakırköy Belediyesi önceki gün mahkeme kararına rağmen elektrik, su ve doğal gazını kestiği, Zeytinlik Halk Pazarı’na bu kez zabıta zoruyla girdi. Esnafa biber gazı sıkan ve taş atan ekipler, gazetecilerin de elinden telefonunu almaya kalktı. Belediye ekipleri, mahkemenin tekrardan verdiği yürütmeyi durdurma kararının ardından yuhalanarak alandan ayrıldı.

featured

Bakırköy Belediyesi zabıta ekipleri dün saban saat 08’de gelerek, çarşı meydanındaki kabloları alma bahanesi ile Zeytinlik Halk Pazarı’na girmek istedi. Saatlerce süren bekleyişin ardından, çarşı esnafı yere yatarak zabıtayı meydana sokmadı.

Zabıtalar, çıkan gerginliğe vatandaşlara ve esnafa önce biber gazı sıktı, ardından taş atmaya başladı. Emniyet güçlerinin araya girmesi ile taraflar sakinleştirilmeye çalışılırken, belediye ekipleri iş makinalarıyla alana girdi. Çarşının girişindeki parke taşlarından başlayarak, ortasına kadar olan alanı yıkan ekipler, kendilerine tepki gösteren vatandaşlara ve esnafa küfürler savurdu.

Sivil kıyafetli bir zabıtanın önce küfür, sonrasında ise tekme attığı, devamında ise yine zabıta ekibinin biber gazı sıkması sonucu çıkan arbedede, karşılıklı iki taraftanda yaralananlar oldu. Kendilerini, “Gidin belediye binası da başkanı da orada. Tepkinizi bize değil, kendisine gösterin” şeklinde savunan zabıta ekiplerine tepki gösteren esnaf, “Devletin memuru mağdurun yanında olur, hukuku çiğnemez. Burada yapılan işlem hukuksuzdur. Ne hakka, ne hukuka uygun davranmıyorsunuz” tepkisini gösterdi.

EMEKÇİNİN DÜŞMANI

Bayram arefesinde yaklaşık 60 ailenin geçimini sağladığı çoğunluğu balıkçılardan oluşan çarşı esnafı, “Çocuklarımız bizden bayramlık beklerken, ekmek teknemizden olduk mu diyeceğiz. Üstelik bunu yapan CHP’li bir belediye mi diyeceğiz?

Çarşıdan ekmek yiyen 60 ailenin bayramını zehir ettiniz” dedi. Kurban Bayramı arefesinde elektrik, su ve doğalgazını keserek mağdur ettiği, depodaki ürünlerinin bozulması nedeniyle milyonlarca zarara girdiklerini söyleyen çarşı esnafı, göreve geldiği günden beri, gerek halkıyla, gerekse esnafıyla kavgalı, kendi seçmenine düşman davranışlar sergileyen Bülent Kerimoğlu’na, “Emeğin, emekçinin düşmanı” diye seslendi.

BU MU SİZİN ADALETİNİZ

Zabıta ekiplerinin kendilerini taciz ettiğini söyleyen esnaf, mahkeme kararlarına rağmen alana girilmek istendiğini ve sonrasında ise çarşı meydanında belediyeye ait kabloları almak için girmelerine izin verildiklerini söyledi.

Mahkemeden gelen yeni bir yürütmeyi durdurma kararıyla birlikte, kablo alacağız bahanesiyle girdikleri çarşının parke taşlarını kıran zabıta ekipleri, kendilerine gösterilen kararın ardından çarşıdan çekilmek zorunda kaldı.

Vatandaşların ve esnafın yuhalamalarıyla alandan çekilen belediye ekipleri, kendilerini görüntüleyen gazetecilerin elinden telefonunu almak istedi. Ekiplerin çekilmesiyle birlikte kırılan parke taşlarını mahalle halkının da yardımıyla yerleştirmeye çalışan çarşı esnafı, CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve yönetimine, “Bu mu sizin sosyal belediyeciliğiniz. Bu mu sizin demokrasiniz. Bu mu sizin hakkınız, hukukunuz, adaletiniz” diye tepki gösterdi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir