Cezayir felaketi yaşıyor! Orman yangınlarında can kaybı yükseldi

Cezayir, son haftalarda artan sıcaklıklar nedeniyle adeta felaketi yaşıyor. Ülkede ağustos ayının başından beri çok sayıda kentte orman yangını meydana geldi. Günden güne ise ölü sayısı artıyor

featured

Cezayir’de çıkan orman yangınlarında bilanço artıyor. Cezayir İçişleri Bakanı Kamel Beldjoud yaptığı açıklamada, yangın nedeniyle Setif eyaletinde hayatını kaybeden 2 kişinin ardından, Tunus sınırına yakın El Tarif eyaletinde çıkan orman yangınında 24 kişinin daha hayatını kaybettiğini duyurdu. Ayrıca Bakan Beldjoud orman yangınlarını söndürme çalışmalarının itfaiye ekipleri ve helikopterler ile devam ettiğini belirtti.

Cezayir Sivil Koruma Müdürlüğü tarafından bugün yapılan açıklamada, ülkenin 9 ayrı eyaletinde 26 noktada çıkan orman yangınları nedeniyle 2 kadının hayatını kaybettiğini, 42 kişinin ise yaralandığı duyurulmuştu.

Cezayirli judocu Fethi Nourine, İsrailli rakibiyle eşleşmemek için Tokyo 2020’den çekildi!

 

SOSYAL MEDYADA GÖRÜNTÜLER YAYINLANIYOR

Sosyal medyada yer alan görüntülerde, itfaiye ekipleri ile ordunun yanı sıra vatandaşların da yangın söndürme çalışmalarına katıldığı, yangın bölgelerine yakın yerleşim yerlerinden yüzlerce kişinin tahliye edildiği görüldü.

Cezayir’in kuzey kentlerinde bir haftayı aşkın süredir devam eden orman yangınlarıyla mücadele, 45 dereceyi geçen sıcak hava dalgası ve güneyden gelen sıcak rüzgarların da etkisiyle giderek zorlaşıyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir