Aksaray Valiliğinden flaş karar! Cenaze evinde taziye yemeği yasaklandı

Aksaray Valiliği tarafından şehir geneline gönderilen yazıda, cenaze yemekleriyle ilgili yeni bir karar alındı.

featured

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu imzalı genelgede, gerekçe olarak ise cenaze sahibinin acısı ve meşguliyeti olmasına rağmen taziye yemeği vermek için büyük külfetler altına girdiği belirtildi.

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Dinimizde, vefat eden bir yakınımıza karşı en büyük sorumluluğumuz, geciktirmeden teçhiz ve tekfin işlemlerini tamamlayıp cenaze namazını kılmak ve onu defnetmektir.

Bununla birlikte cenaze sahibinin acısı ve meşguliyeti olduğundan dolayı Peygamber Efendimizin sünneti gereği cenaze evine yemek göndermek sünnettir. Bu ayni zamanda örf, adet ve geleneklerimize daha uygun bir davranıştır.

Ayrıca günümüzde tüm acısı ve meşguliyetine rağmen cenaze sahibinin zor şartlar altında, taziyeye gelen misafirlere yemek ikram etmek için büyük bir külfetin altına girdiği, başkalarından borç para aldığı bilgileri de bizlere ulaşmaktadır.

Anılan nedenlerle bu tarihten itibaren, cenaze sahibine daha fazla yük olmak adına Aksaray iline bağlı ilçe, kasaba ve köylerde cenaze sahibinin yemek vermesi uygulamasına son verilmiştir.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir