Casusluk yapan siyasiler ve gazeteciler mercek altında! Metin Gürcan’ın siyasi casusluk soruşturması genişletiliyor…

featured

DEVA Partisi kurucu üyelerinden Metin Gürcan ‘Siyasi ve askeri casusluk’ suçundan tutuklanmış ve Metin Gürcan’ın yabancı diplomatlarla AVM ve otellerde yaptığı görüşmelere dair görüntüler ortaya çıkmıştı.

DEVA Partili Metin Gürcan’ın casusluk yaptığı görüntüler ortaya çıktı! 6 aylık ödemeyi peşin istemiş…

SORUŞTURMA GENİŞLİYOR

Habertürk’te konuyla ilgili bir köşe yazısı kaleme alan Yasemin Güneri, önümüzdeki günlerde bazı gazeteci ve siyasilere yönelik olarak operasyonun genişleyebileceğini iddia etti.

Güneri’nin Habertürk’teki yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Gürcan ile ilgili soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Savcısı M.A.K.’ın önümüzdeki günlerde soruşturma kapsamını genişleteceği ve yabancı diplomat ve kuruluşlardan “analiz, rapor” başlıklı yazılar yazarak para alan gazeteci ve siyasileri de mercek altına alacağı gelen bilgiler arasında.

Gazeteci ve siyasilerin yabancı diplomatlara ve yabancı kuruluşlara “rapor-görüş-analiz” adı altında bilgi sattığının ve bunun karşılığında paralar aldığının tespit edildiği, bu kapsamda hareket edenlerle ilgili önümüzdeki süreçte hareketli günler yaşanacağı dillendiriliyor.

“SİYASİ CASUS SORUŞTURMASI AÇILACAK”

Gazeteci ve siyasilerin belli bir ücret karşılığı yabancı kuruluşlara yazdıkları “rapor-görüş-analiz” konusunda dikkat ettikleri konunun bu yazıların herhangi bir yayın kuruluşunda yayınlanıp yayınlanmadığı olacak. Yani, yabancı diplomatlara veya yabancı sivil toplum örgütlerine Türkiye’ye dair “rapor-görüş-analiz” yazanların, yazdıkları yazıların herhangi bir yerde yayınlanmadan para aldıkları tespit edilirse “siyasi casus” soruşturması açılacak.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir