Cansu Canbaz’ın Mesut Özil sorusu Fatih Altaylı’yı çileden çıkardı: “TRT’de çalışan bir spikerin bu kadar cahil olması kabul edilemez!”

featured

Habertürk’te yazan Fatih Altaylı TRT Spor spikeri Cansu Canbaz ile ilgili “Devletin televizyonunda karşımıza çıkarılan birinin, bu kadar büyük cehalete sahip olması kabul edilemez” dedi.

TRT Spor’da Mesut Özil’in Türkiye’ye gelişinin konuşulduğu sırada, Almanya’nın Mesut Özil’i milli takımda oynamaya ikna etmeye çalıştığını söyleyen TRT Spor spikeri Cansu Canbaz, “Özil zaten Türkiye’ye geldiğinde, A Milli takımda oynayacak” demişti.

Spiker Cansu Canbaz’ın TRT Spor’da yayınlanan programda Mesut Özil transferi ile alakalı olarak “Türkiye’de bir takımda oynarsa yani transfer olursa Türk Milli Takımı’nda oynayabilecek değil mi?” sorusuna Fatih Altaylı çok sinirlendi. Konuyu yeni yazısında ele alan Fatih Altaylı Cansu Canbaz tarafından imza atılan bu gaf ile ilgili “Benim çocukluk dönemimden beri TRT bir ekoldü, spikerlik ve programcılık konusunda mesleğin zirvesi bu işi TRT’de yapıyor olmaktı. TRT’nin çok yüksek standartları vardı hem dil bilgisi ve diksiyon hem de yapılan işin uzmanlık alanı olması gerekirdi böyle olmadığında TRT’de kamera karşısına geçmeniz de mikrofon önüne oturmanız da mümkün değildi. Fakat son dönemlerde bu konuda bir ciddi bir erozyon olduğunu be TRT kalitesini ayakta tutanın eski personeller olduğunu görüyoruz” ifadelerine yer verdi.

“TRT’nin spiker kriteri ne?”

Yazısında Cansu Canbaz ile ilgili “76 yaşındaki annem, Mesut Özil’in Milli Takım forması giyebileceğini zannetmesi normal karşılanabilir diyen Fatih Altaylı, “Fakat devletin televizyonunda spor programcısı olarak karşımıza çıkan bir kişinin bu kadar yanlış bir bilgiye ya da bu kadar büyük bir cehalete sahip olması kabul edilemez. Merakım şu, TRT’de ekran karşısına çıkarılacak bu kişileri kim, hangi kritere dayanarak seçiyor. TRT’nin spiker kriteri ne?” cümlelerine yer vererek sitem etti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir