Cannes’da Ekin Koç rüzgarı! Karizması ve yeteneğiyle büyüledi…

Üç Kuruş dizisinde canlandırdığı Efe karakteriyle ekrana gelen Ekin Koç, sessiz sedasız yurt dışında büyük bir başarıya imza atıyor. Başarılı oyuncunun başrolünde yer aldığı üç film halen, dünyanın en önemli etkinliklerinden biri olan Cannes Film Festivali’nde yarışıyor.

featured

Son zamanlarda dizi projeleriyle gündemde olan başarılı oyuncu Ekin Koç, sinemada da çok başarılı filmlerde rol alıyor. Ekin Koç’un başrollerinde yer aldığı Okul Tıraşı, Kurak Günler ve Büyük Uçuş 28 Mayıs’a kadar devam edecek 75. Cannes Film Festivali’nde farklı kategorilerde yarışıyor.

Ekin Koç, yönetmenliğini Emin Alper’in üstlendiği Kurak Günler filminde başrolü Selahattin Paşalı ile paylaşıyor. Kuraklık sorunuyla boğuşan Yanıklar kasabasına yeni atanan genç savcı Emre’nin, belediye başkanı Selim, yerel gazeteci Murat ve kasabanın eşrafıyla yaşadığı mücadeleyi anlatan Kurak Günler festivalin ‘Belirli Bir Bakış’ kategorisinde yarışıyor.

Ekin Koç’un Cannes Film Festivali’nde yarışan bir başka filmi de Okul Tıraşı. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Film ödülüne layık görülen filmde Ekin Koç, Selim öğretmen karakterini canlandırıyor. Film, şehir dışındaki bir yatılı okulda okuyan Yusuf’un bir anda rahatsızlanan arkadaşı Memo’yu hastaneye götürme talebinin okul yönetimi tarafından zamanında kabul görmemesi ve yoğun kar yağışıyla yolların kapanmasıyla birlikte gelişen olayları konu ediniyor.

Başarılı oyuncunun Cannes Film Festivali’nde yer aldığı son yapım ise Büyük Uçuş isimli kısa film. Yönetmenliğini Balahan Güler’in yaptığı filmde Ekin Koç, Tuğba Erdem ve Ceren Gündoğdu ile birlikte rol alıyor. Filmde farklı ülkelerden bir fotoğrafçı ve şarkıcının birbirlerini tanımadan aşık olmalarını anlatıyor.

 

Kaynak: Televizyon Gazetesi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir