‘Atatürk’ adına düşman olan Canan Kaftancıoğlu’nun, Atatürk Havalimanı için yaptığı eylem boş kaldı

Her fırsatta Atatürk adına olan antipatisini dile getiren, sözde Ermeni soykırımı iddialarına destek veren CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Atatürk Havalimanı'nın Millet Bahçesi yapılma projesine karşı çıkmak için bugün partisinin il örgütü ile bir eylem düzenledi. Tüm İstanbul İl örgütünü Atatürk Havalimanına davet eden Kaftancıoğlu, basın açıklaması yaptığı alanda 750 kişiyi zor topladı.

featured

Atatürk adına olan düşmanlığını her fırsatta dile getiren ve milli bayramlarda Atatürk adını kullanmadan paylaşım yapan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bugün parti teşkilatıyla birlikte Atatürk Havalimanı’na yapılacak olan Millet Bahçesi’ni protesto için CHP’li milletvekilleri ve il örgütü ile birlikte AHL’ye gitti.

BEKLEDİĞİ KALABALIK GELMEDİ

CHP İstanbul il Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun sosyal medyadan yaptığı çağrıya rağmen CHP’liler Atatürk Havalimanı’na gelmedi. Yaklaşık 750 kişilik bir kalabalık toplayan Kaftancıoğlu, havalimanında basın toplantısı düzenledi. Oldukça gergin olduğu gözlenen Kaftancıoğlu’nun Atatürk konusunda samimi bulunmadığı için CHP’lilerin eyleme ilgi göstermediği iddia edildi.

ATATÜRK ADINA DÜŞMAN

Cumhuriyetin ilk yıllarında katliam yapıldığına dair Atatürk hedef alan paylaşımları, geçmiş dönemde yaptığı açıklamalarında ‘Atatürk’ ifadesini kullanmaması ve HDP’li siyasetçilere yakınlığı nedeniyle sık sık eleştirilen Kaftancıoğlu’nun Atatürk adına eylem yapması CHP’liler tarafından samimi bulunmadı.

45Ac6Ac8 E93E 4B30 A8C4 91D5730A5489

ATATÜRK ADI RAHATSIZ EDİYOR

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 9 Eylül’de internet ortamında yapılan Taksim Toplantıları’nda Türk Siyasetinde Örgütün Yeri ve Seçim Güvenliği başlıklı bir sunum yaptı. Yaklaşık 1.5 saatlik konuşmasında Atatürk’e atfen üç kez “Gazi Mustafa Kemal” ifadesini kullanmıştı

Kaftancıoğlu, katılımcıların “Atatürk adını kullanmamak tercihiniz mi?” sorusuna ise “Kişilerin isimlerinden söz ederken, belirli alışkanlıklarla bunların özel atıflarla kategorize edilmesine karşıyım. Yıllardır kullandığım gibi bu şekilde ifade etmek, kendimi ait hissettiğim bir ifade olduğu için tercih ediyorum” yanıtını verdi.

Canan Kaftancıoğlu’nun bu çıkışı “Atatürk’ü telaffuz etmiyor” tartışmalarına neden oldu. Bazı CHP’li yöneticiler ve milletvekilleri başta olmak üzere birçok kesimin tepkisini çekti. Kaftancıoğlu daha sonra yaptığı yazılı açıklamada ise konuşmayı doğruladı ancak yorumlara ilişkin “Hakkımda itibarsızlaştırma operasyonu yapılıyor” dedi.

*** 10 ARALIK HAREKETİ: DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi’nin çağrısıyla 10 Aralık 2005’te İstanbul’da yapılan toplantıda CHP’ye alternaif yeni parti bir kurulması masaya yatırıldı. Toplantıya Prof. İbrahim Kaboğlu, Prof. Burhan Şenatalar, Oğuz Kaan Salıcı ve Canan Kaftancıoğlu gibi isimler katıldı.

CHP’nin Atatürk Havalimanı çelişkisi! Kılıçdaroğlu’nun 2018’de söylediği sözler ortaya çıktı

 

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir