Can Ataklı’dan şok iddia: “Muhalefetin üzerinde anlaştığı aday İlhan Kesici”

featured

Muhalefete yakınlığıyla tanınan gazeteci Can Ataklı, YouTube kanalından yayınladığı videoda 2023’teki cumhurbaşkanlığı seçimleri için muhalefetin göstereceği adayın CHP’li İlhan Kesici olduğunu iddia etti.

Can Ataklı, İlhan Kesici hakkında şunları söyledi:

“Aslında çoğunuz biliyorsunuz. Hatta arada geçti. Üzerinde anlaşılan aday İlhan Kesici. İlhan Kesici’yi ben ilk defa duymuyorum, ben de daha önce önerdim. İlhan Kesici çok iyi bir aday. Niye? Köken merkez sağdan gelme ama hiçbir zaman merkez sağın bayraktarı olmamış. Çok ciddi bir devlet ve özel sektör tecrübesi var. İnsan biliyor. Uluslararası deneyimi var.”

İLHAN KESİCİ KİMDİR?

İlhan Kesici, 22 Kasım 1948’de Sivas Zara’da doğdu.

Babasının adı Osman Nuri, annesinin adı Halise’dir. Endüstri Yüksek Mühendisi; Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi. Yüksek lisansını aynı fakültede tamamladı. İngiltere Bradford Üniversitesi’nde “Ekonomik Kalkınma ve Altyapı Projeleri”, Londra Kraliyet Kamu Yönetimi Enstitüsü’nde “Kamu Yüksek Yöneticiliği” eğitimlerini aldı.

Devlet Demir Yolları’nda Proje Başmühendisi ve Daire Başkan Yardımcısı, Başbakanlık Devlet Plânlama Teşkilatı’nda Uzman, Kamu Yatırımları Daire Başkanı, Koordinasyon Genel Müdürü, Avrupa Birliği nezdinde Türkiye Daimi Temsilci Yardımcısı ve Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarı olarak görev yaptı. 20. Dönem Bursa Milletvekili. 20. Dönem’de NATO Parlamenter Asamblesi ve Türkiye Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Üyeliğinde bulundu. 23. Dönem’de NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyesi oldu.

24 Haziran 2018 genel seçimlerinde CHP İstanbul 1.bölge milletvekili adayıdır.

Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Kesici, evlidir.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir