Camdaki Kız Nalan babası Metin kimdir? Engin Alkan aslen nereli, hangi dizi ve filmlerde oynadı?

Camdaki Kız Nalan'ın babası merak uyandırdı. Engin Alkan dizide Nalan'ın babasını canlandırıyor. Kanal D'nin sevilen dizisi Camdaki Kız'da bu akşam Nalan tüm gerçekleri öğreniyor. Sezon finali öncesi yayınlanan fragmanda Nalan'ın ''Babam kim?'' sorusu dikkat çekmişti. Yeni sezonda Nalan'ın babası telefonla Feride'yi aradı. Metin, Feride'nin kardeşi olarak biliniyor. Kanal D’nin yapımını OGM Pictures’ın üstlendiği, her perşembe seyirciyle buluşan sevilen dizisi Camdaki Kız’ın kadrosuna başarılı oyuncu Engin Alkan dahil oldu. Alkan, Camdaki Kız’da Metin karakterine hayat verecek. Peki ama Nalan'ın babası kimdir?

featured

Engin Alkan’ın Camdaki Kız dizisine Nalan’ın gerçek babası Metin karakterinde dahil olmasıyla kullanıcılar başarılı oyuncu ile ilgili araştırmalara başladı.

Başarılı bir tiyatro oyuncusu olan Engin Alkan uzun süredir ekranlarda görünmüyordu. 7 Numara dizisiyle izleyenlerin gönlünde kalıcı bir yer edinen oyuncunun kim olduğu, kaç yaşında ve hangi dizilerde oynadığı merak edilen diğer konular. Peki Camdaki Kız’ın Metin’i Engin Alkan kimdir? İşte detaylar…

CAMDAKİ KIZ NALAN’IN BABASI KİMDİR

Dizi Gülseren Budayıcıoğlu’nun kitabından uyarlamadır. Kitapta Nalan’ın babası Sema’nın dayısıdır. Fakat dizide henüz bir netlik kazanmadı.

Camdaki Kız dizisinin son bölümünde Metin, Feride’yi arar. Metin Nalan’ın gerçek babasıdır ve Feride’nin kardeşidir.

Camdaki Kız dizisinin yeni bölümünde; Feride’nin kardeşi telefonla arayarak ”Kızımı görmek istiyorum.” der…

Gülseren Budayıcıoğlu‘nun gerçek hikayeden esinlenerek yazdığı Camdaki Kız romanında da Metin karakteri vardır. Metin sonlara doğru ortaya çıkıyor. Nalan’ı buluyor. Ondan özür diliyor. Ona bazı emanetleri bırakıyor. Bir nevi miras gibi bir şey. Tabi Metin ileri seviye hasta, öldü ölecek.

ENGİN ALKAN KİMDİR

Engin Alkan 27 Temmuz 1965 İstanbul Samatya doğumludur. Şu an 57 yaşındadır. İstanbul Belediye Konservatuvarı Tiyatro Bölümü ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünde oyunculuk eğitimi alan oyuncu 1996 yılından bu yana mesleğini yapmaktadır.

Aynı zamanda İBB Şehir Tiyatroları’nda oyunculuk ve rejisörlük yapan Alkan, son günlerde Camdaki Kız dizisine dahil olmasıyla gündeme geldi.

Engin Alkan, Camdaki Kız’da Metin karakterine hayat verecek. Gülseren Budayıcıoğlu’nun aynı adlı romanından uyarlanan ve gerçek hayat hikayesinin anlatıldığı Camdaki Kız dizisine dahil olan Alkan, dizide Nalan’ın babası Metin karakterini canlandıracak.
Başarılı bir tiyatro, film ve dizi kariyerine sahip olan Engin Alkan Türk tiyatrosunun mihenk taşı olarak bilinen Afife Jale Tiyatro Ödülleri’nde Barış adlı oyunuyla 1999’da yılın en iyi erkek ve müzikal ya da komedi oyuncusu ödülünün sahibi olmuştur.

7 NUMARA’NIN VAHİT EMMİ’Sİ

Engin Alkan Türk televizyon tarihinde izleyicilerin aklında en çok yer edinen oyunculardan biridir. 2000-2003 yılları arasında TRT1 ekranlarında yayınlanan 7 Numara adlı dizide Vahit Emmi karakterine hayat vermiştir.

Evindeki odaları öğrencilere ve akrabalarına kiraya veren Vahit emmi ve eşi Zeliha yengenin hayat hikayeleri herkese ekrana kilitlerdi. Engin Alkan üzerinden uzun zaman geçmesine rağmen hala 7 Numara dendiğinde akla gelen oyuncu isimlerden.

OYNADIĞI FİLM VE DİZİLER

FİLMOGRAFİ

Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü?: Andaç Haznedaroğlu
Kaç Para Kaç: Reha Erdem
Çamur: Derviş Zaim
Bu Son Olsun: Orçun Benli
Güz Sancısı: Tomris Giritlioğlu
Karayip Korsanları: Ölü Adamın Sandığı: Pintel (Seslendirme)
Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu: Pintel (Seslendirme)

DİZİLER

Aşağı Yukarı Yemişlililer
Deli Saraylı
Ayda
Erkekler Ağlamaz
Çeşmi Bülbül
Tarçın Konuştu
Sana Bayılıyorum
Kısa Devre
Yarım Elma
Yedi Numara – Vahit – 2000-2003
Uğurlugiller
Küçük Mutluluklar
Baba Bana Reyting Al
Yonca
Ters Köşe
Ruhumun Aynası
Mert ile Gert
Kardeş Çocukları (2019)
İkimizin Sırrı (2021)
İlk ve Son
Camdaki Kız (2022-)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir